Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM)’nun, doğal riskler sebebiyle sigortalı bitki ürünleri ve hayvanları hasar gören üreticilere, bu yıl 700 milyon liraya yakın hasar ödemesi yapacağı bildirildi.

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, 2015 yılını üretim verileri açısından değerlendirdiklerinde, son derece başarılı sonuçlar elde edildiğini söyledi. Yaz dönemi boyunca bölge teşkilatları ile birlikte yurt genelinde çok sayıda ziyaret yaptıklarını, üreticilerle ve paydaşlarla birebir temaslarda bulunduklarını belirterek, “Üreticinin tarım sigortası konusunda giderek bilinçlendiğini ve sisteme olan güveninin arttığını gözlemliyoruz. Bu durum bizi son derece memnun ediyor. Netice itibarıyla TARSİM, üreticimize hizmet etmek amacıyla kurulmuş bir sistem. Bu sistemin büyümesi ve güçlenmesi, üreticimizin güçlenmesi anlamına geliyor.” dedi.

Genel Müdür Satoğlu, geçen yıllarda olduğu gibi dolu, don, fırtına, sel, su baskını gibi çeşitli doğal riskler sebebiyle hasarların Türkiye genelinde etkili olduğunu vurgulayarak, tarım sigortasını yaptıran üreticilerden, 270 binin üzerinde hasar ihbarı aldıklarını söyledi. Bu ihbarlarda özellikle Manisa, Malatya, Konya, Ankara, Mersin ve Antalya gibi illerin ve üzüm, buğday, kayısı, fındık, arpa ve elma gibi ürünlerin öne çıktığını belirtti. Ayrıca Devlet Destekli Tarım Sigortaları Genel Şartlar, Tarife ve Talimatları'nda yer alan uygulama esasları çerçevesinde tamamlanan 70 bin adet hasar dosyası için üreticilere şimdiye kadar 200 milyon TL ödeme yapıldığını, önümüzdeki günlerde de Bitkisel Ürün Sigortası branşı için poliçe bitiş tarihleri esas alınmak üzere bütün tarım sigortası branşlarında 500 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapılacağını bildirdi.