AA muhabirinin TCDD yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 6 Eylül 2013'te yer teslimi yapılan proje kapsamındaki çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.
180 milyon liralık yatırımla 2017 yılında tamamlanması öngörülen proje sayesinde özellikle sanayi ve ticaret ağları güçlü olan iki bölgenin birbiriyle ilişkileri daha da güçlendirilecek. Eski demiryollarıyla yolcu taşımacılığında neredeyse tercih edilmeyen ve yük taşımacılığında ise nadiren kullanılan bu 27 kilometrelik hattın 120 kilometre hıza ulaşabilen hızlı trenle yenilenmesi planlanıyor.

Çalışmaların sürdürüldüğü hatta 5,2 kilometre uzunluğunda 2 tünel yapılıyor. Bu tünellerden bin 820 metre uzunluğundaki ilkinde çalışmalar tamamlandı ve tünel açıldı. 3 bin 428 metre uzunluğundaki ikinci tünelin ise 600 metrelik bölümü bitirildi, kalan bölümlerindeki çalışmalar hızlı şekilde sürdürülüyor. 

Projede yer alan 4 menfez ve 1 köprü imalatı da tamamlandı. 27 kilometrelik mesafeyi kapsamasına rağmen zorlu coğrafi koşullar nedeniyle yaklaşık 45 dakikada aşılan bu hat, yenilenme işlemleri tamamlandığında 13 kilometreye düşürülecek ve 10 dakikada geçilebilecek.

HABER FOTOĞRAFLARI

- Beklenenden daha erken bitecek

Yüklenici firmanın direktörü Salih Akçadağ, AA muhabirine, projedeki çalışmaların zorlu arazi şartları nedeniyle güçlükle ilerlediğini söyledi. Buna rağmen çalışmaların hedeflenen süreden de erken bitirilebileceğini anlatan Akçadağ, "Proje 2017 yılında tamamlanacak diye planlandı ancak 2016 yılının 9. ayı gibi bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah bir aksilik olmazsa beklenenden daha kısa sürede çalışmalarımızı bitireceğiz" diye konuştu.