Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de enflasyon rakamlarında rekor artış yaşanırken yükselen enflasyon iğneden ipliğe pek çok ürüne zam olarak yansımıştı. Yaşanan zam yağmuru en çok sabit gelirlileri olumsuz etkilemiş, gelen zamlar asgari ücretli vatandaşların sırtındaki geçim yükünü büyük oranda arttırmıştı. 

Yaşanan süreci değerlendiren AK Partili Mahir Ünal tarafından yapılan açıklama gündeme bomba gibi düşmüş, enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile maaşlara ek zam gelebileceği açıklaması milyonlarca asgari ücretle Haziran ya da Temmuz ayında maaşlara iyileştirme beklentisine girilmesine neden olmuştu. 

ASGARİ ÜCRETE ARA İYİLEŞTİRME ZAMMI GELECEK Mİ, SON DAKİKA AÇIKLAMASI NE?

Mahir Ünal tarafından yapılan açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan "vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklaması ile desteklenirken gelen peş peşe olumlu açıklamalar ile beklenti ağırlık kazanmıştı. Ancak süreçte ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan "asgari ücrete ara zam gündemimizde yok açıklaması" sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan "asgari ücrete zam tarihi bellidir, yılbaşına yakın yine rakamları konuşuruz" ifadesi ile asgari ücretliye zam kapısı kapanmıştı. 

Süreçte oluşan yoğun tepkiler üzerine AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Alaşehir teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal gündeme bomba gibi düşen asgari ücrete zam açıklamasında bulundu.  

kapak_163359

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ, NE ZAMAN ZAM YAPILACAK?

Memur ve emekli maaşlarına 6 ayda bir zam yapılması ve her zam döneminde enflasyon farkı zammı yansıtılması üzerine aynı sistemin enflasyon rakamı kontrol altına alınana kadar asgari ücrete de yansıtılması talep edilmişti. Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, son dönemde büyük bir hayat pahalılığı yaşandığını belirterek "İnşallah bundan sonraki dönemde de bu fiyat artışları ve dünyanın maruz kaldığı bu enflasyon oranları göz önünde bulundurularak en kısa zamanda tekrar iyileştirmeler yapılacaktır" diyerek en kısa zamanda ifadesini kullandı.

Yapılan açıklama 2023 seçimleri öncesinde toplumda oluşan yoğun tepki üzerine asgari ücrete zam konusunda geri adım atılabileceği şeklinde yorumlanırken gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.