Tire ile ün bağı bulunan Tire Şiş Köfte piyasaya; odun ateşinde ön pişirme işlemi yapılır. Devamında dondurulmuş halde veya tereyağında tam olarak pişirildikten sonra sade, domatesli veya domatesli yoğurtlu olarak sıcak halde sunulur. Tire Şiş Köfte, tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Geleneksel Tire köfte tarifi, malzeme listesi ve püf noktası haberimizde.

TİRE KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Köfte için:

500 gram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için:

5 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı (silme) tuz

1 çay kaşığı (silme) karabiber

Pide için:

2 adet tırnak pide

TİRE KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Sos için:

Domateslerin kabuğunu soyup, rendeleyin.

Tavaya zeytinyağını koyup, yağ ısınınca domates salçasını ilave edin ve salçayı kokusu çıkana kadar kavurun.

Kavrulan salçanın üzerine rendelediğiniz domatesleri ilave edin, tuz ve karabiberi ekleyip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Köfte için:

Kıyma, tuz ve karabiberi bir yoğurma kabının içerisine aktarın ve yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı 1 saat buzdolabında bekletin.

Birleştirme Aşaması:

Tırnak pideleri küp şeklinde doğrayın ve servis edeceğiniz tabağa yerleştirin. Maydanozu kıyın.

Yoğurduğunuz kıymayı buzdolabından alın. Parçalar koparın ve şişe geçirin. Şişe geçirdikten sonra kıymaya elinizle silindir şeklini verin.

Şişleri tepsiye dizin ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Kestiğiniz pidelerin üzerine domates sosunu her pideyi ıslatacak şekilde dökün. Pişen köfteleri şişten dikkatlice çıkarıp, sosun üzerine yerleştirin. Üzerine kıydığınız maydanozu ekleyip sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.