Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün toplu taşımaya yaptığı büyük zammın ardından eleştiriler ardı arkası kesilmiyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör toplu ulaşımı öğrenciye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den çok çok pahalı kullandırıyor.

Son yapılan zamla birlikte Kahramanmaraş'ta toplu taşıma ücretleri daha da arttı ve aradaki makas gittikçe açılmaya başladı.

Bu haftaya kadar Gaziantep'te toplu taşıma öğrenciye 2,70 TL, Kahramanmaraş'ta ise 3 TL idi. Kahramanmaraş'ta öğrenciye toplu taşıma ücreti Gaziantep'ten daha pahalı olmasına rağmen öğrencileri düşünen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin herhangi bir zam yapmadı. Ancak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör zaten Pahalı olan öğrenci biletini daha da pahalı hale getirdi ve yükseltti.

TEPKİLERİ DİNDİRMEK İÇİN HAMLE YAPTI AMA FAYDA ETMEDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 18 – 19 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilere ücretsiz ulaşım desteği sağlama kararı aldı. Sınava girecek öğrenciler 18 – 19 Haziran tarihlerinde sınav giriş belgelerini göstererek belediye otobüsleri ve Özel Halk Otobüslerini ücretsiz olarak kullanabilecek.

MANSUR YAVAŞ NE YAPIYOR?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, toplu ulaşıma zam yaparken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise öğrenciler için neredeyse yıl boyu bedavya yakın toplu taşıma imkanı sunuyor. Ankara'da öğrenciye toplu taşıma (abonman ücreti) Kahramanmaraş'tan 6 kat daha ucuz. Yani Kahramanmaraş'ta bir kullanım yapılan ücretler Ankra'da öğrenciler 6 defa yolculuk yapabiliyor.

Zaten öğrencilere çok ucuz toplu taşıma imkanı sunan Mansur Yavaş, ayrıca Ankara'da 18 – 19 Haziran tarihlerinde sınava girecek öğrencilere toplu taşımayı ücretsiz yaptı.

ANKARA KAHRAMANMARAŞ FARKI

18-19 Hziran tarihlerinde Kahramanmaraş'ta toplu taşıma sadece öğrencilere ücretsiz. Ankara'da ise öğrencilere, öğrenci velilerine ve tüm sınav görevlilerine ücretsiz olacak.