Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün "sizi biz müslüman yaptık" dediği Trabzon'da toplu ulaşım 30 büyükşehir arasından en ucuz üç il arasında yer alıyor. 

Kahramanmaraş toplu ulaşıma yaptığı son zamla birlikte en pahalı illerden biri olurken Trabzon ise neredeyse Kahramanmaraş'ın yarısı fiyatına ulaşım sağlıyor.

TRABZON EN UCUZ TAŞIMACILIK YAPAN 3. BÜYÜKŞEHİR

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan TULAŞ Genel Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “6 Haziran Pazartesi itibarıyla toplu ulaşım bilet fiyatlarında güncellemeye gidilecektir. Bu kapsamda şehir içi tam yolcu biniş fiyatı 3,75 TL, öğrenci biniş fiyatı 2,00 TL olarak uygulanacaktır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bilet fiyatları güncellemelerinden sonra dahi 30 büyükşehir arasında en ucuz taşımacılık yapan 3. Büyükşehir konumunda bulunmaktayız.  Fiyat güncellemesi öncesi 1,5 TL olan öğrenci biniş fiyatına yalnızca 0,50 kuruşluk bir artış uygulayarak öğrenci dostu şehir olma özelliğimizi de sürdürüyoruz. Akçaabat ve Yomra ilçemizde ise tam yolcu biniş fiyatı 5,00 TL, öğrenci biniş fiyatı 3,00 TL olarak güncellenecektir.”

KAHRAMANMARAŞ'TA NEREDEYSE İKİ KATI

Kahramanmaraş'ta son yapılan zamla birlikte 4 lira 40 kuruş olan sivil bilet 5 lira 50 kuruşa, 3 lira olan öğrenci bileti ise 3 lira 50 kuruşa yükseldi. Bu rakamlara göre Kahramanmaraş toplu taşımanın en pahalı olduğu illerin başınd geliyor.