Ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen proje yarışmasında Bursa rüzgârı esti. Eskişehir’de gerçekleştirilecek olan bölge sergisine gönderilmeye değer görülen toplam 100 projeden 38’i Bursa’dan çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK’ın işbirliğiyle düzenlenen ‘46. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nın birinci bölümü sona erdi.

Yarışmanın ilk bölümünde adeta Bursa rüzgârı esti. Bursalı öğrenciler tarafından hazırlanan 38 proje, bölge sergisine gönderilen ilk 100 proje arasına girme başarısı gösterdi. Yarışmanın birinci bölümünde Bursa’nın yanı sıra Çanakkale, Bilecik, Afyon, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya ve Yalova’dan projeler yer aldı. Toplam 2 bin 119 projenin sergilendiği yarışmada toplam 100 proje bölge sergisine davet edildi. 46. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nın Eskişehir’de gerçekleştirilecek bölge sergisi 30 Mart’ta başlayacak ve üç gün sürecek.

Bu tür yarışmalarla geleceğin genç araştırıcı ve bilim insanlarını teşvik etmeyi amaçladığını belirten İl Mili Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Çocuklarımızın projeli çalışma konusunda teşvik edilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Proje yarışmalarını öğrencilerimizi bu yönde teşvik eden önemli bir çalışma olarak görüyorum. Bu nedenle yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz başarılı olmuştur. Hepsini kutluyorum.” dedi.