Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), karar alıcılar için yanıltıcı sonuçlara neden olmaması için 2014 yılına ait ‘İl Düzeyinde Hanehalkı İşgücü Araştırması’nı yayınlamaktan vazgeçti.
Ulusal Veri Yayımlama Takvimi’nde yer alan ve bugün (1 Temmuz) saat 10.00’da yayımlanması planlanan söz konusu araştırmanın yayınlanmayacağı bildirildi.

2014 yılından itibaren hanehalkı işgücü anketinde yılın tüm haftalarının (52 hafta) referans dönemi olarak alındığı sürekli anket uygulamasına geçilmiş olması ve yine 2014 yılındaki kent-kır bölünüşündeki farklılaşmalar nedeniyle il düzeyinde temel işgücü göstergelerinin tahmininde istatistiksel olarak anlamlı bir sonuç elde edilemediği kaydedildi.

İL DÜZEYİNDE TEMEL İŞGÜCÜ GÖSTERGELERİ NASIL TAHMİN EDİLİYOR?

İl düzeyinde temel işgücü göstergeleri; işgücü araştırmasından elde edilen orijinal verilerin yanı sıra, ekonometrik çalışmalar sonucunda belirlenmiş olan çoğunlukla idari kayıtlara dayalı dışsal değişkenler (il nüfusu ve diğer demografik göstergeler, sosyal güvenlik kurumu verileri, işkur kayıtlı işsiz sayısı vb.) bir arada kullanılarak küçük alan tahminleri yöntemi ile tahmin yapılıyor.