Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 4 günlük Güney Kore ziyaretini tamamlayarak, ülkesine döndü. Ziyaretin, iki ülkenin enerji ve altyapı sektörlerinde işbirliğine zemin hazırladığı ifade edildi. Güney Kore'nin dünyaca ünlü 2 dev şirketi, LG İnternational ile Hyundai Engineering, Türkmenistan ile yaklaşık 4,8 milyar dolarlık enerji tesislerinin inşaatı konusunda anlaştı.

2008 yılından sonra 2 defa Güney Kore'yi ziyaret eden Berdimuhamedov, başkent Seul'da Cumhurbaşkanı Park Geun-hye ile bir araya geldi. Görüşmelerde, özellikle enerji başta olmak üzere pekçok alanda işbirliğinin arttırılması konusunda anlaşmaya varıldı. Liderlerin de hazır bulunduğu törende imzalanan anlaşmaların en önemlileri enerji sektöründe imzalandı. Doğalgazdan sıvı yakıt üretim tesisi (GTL) ve petrol rafinerine yeni üretim ünitesi yapımı konusunda anlaşmalara imza atıldı.
Ayrıca, çelik tesisi yapımı konusunda da anlaşmaya varıldı. Daewoo International and POSCO Engineering & Construction firmaları, sözkonusu alanda Türkmenistan Sanayi Bakanlığı ile anlaştı.
Türkmenistan ile Kore arasında spor, kültür ve eğitim alanlarında da bir dizi işbirliği anlaşmalarına imza atıldı. 2017 yılında Aşkabat'ta düzenlenecek 5. Kapalı Salon ve Savaş Sanatı Asya Oyunları için Kore firmaları tarafından Türkmenistan'a otobüs temin edilecek.