Kahramanmaraş 3 Gün Boyunca Toz Bulutu Etkisinde Olacak! Kahramanmaraş 3 Gün Boyunca Toz Bulutu Etkisinde Olacak!

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında bir kafeterya ve restoran düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ceza infaz kurumu bahçesinde kurulan tesis, hükümlülerin infaz koruma memurlarının gözetiminde hem eğitim alacakları hem de hizmet verecekleri bir ortam sunuyor.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, yapılan projenin amacını açıklarken, hükümlü ve tutukluların infaz süreleri içinde meslek edindirilmesine yönelik çabalarını vurguladı. Ceza infaz kurumları içindeki iş yurtları atölyelerinde çeşitli alanlarda eğitim verildiğini belirten Gezginci, bu projelerle hükümlüleri sosyal hayata hazırlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Açılışı yapılan kafeterya ve restoranda da hükümlü ve tutuklulara meslek edindirme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Gezginci, kurumlarının farklı sektörlerle işbirliği içinde çalışarak nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Aynı zamanda mobilyadan tekstile, el sanatlarından kuyumculuğa kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Kahramanmaraş Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda perde, baharat üretimi gibi faaliyetlerin yanı sıra restoran ve kafe hizmetini de ekleyerek, vatandaşların ve hükümlü/tutukluların ihtiyaçlarını karşılayacak geniş bir yaşam alanı oluşturduklarını belirtti. Tesis, kampüs içinde ikamet eden personeller ve ailelerine de hizmet verecek.