TÜSİAD heyeti Ankara’da koalisyon konusundaki görüşmelerini Halkların Demokratik Partisi(HDP) ile tamamladı. Çıkışta bir açıklama yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran, “Temsili güçlü bir hükümet istiyoruz” dedi. Başaran, partilerle görüşmelerde koalisyon hükümeti için güçlü bir irade gördüklerini belirterek, “TÜSİAD’ın tercihi hızla Türkiye’nin önünü açacak kalıcı ve hızlı bir hükümetin kurulmasıdır.” diye ekledi.

Partileri ziyaret sırası konusunda ortaya atılan iddialara da cevap veren TÜSİAD Başkanı, kendilerine randevuların partiler tarafından verildiğini, sırayı kendilerinin belirlemediğini dile getirdi. Başaran, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesine ilişkin “Buzlar eridi mi?” sorusuna ise “Gayet olumlu görüşmemiz oldu. Sizler buzlar eridi olarak yorumlayabilirsiniz. Son derece olumlu bir görüşme oldu.” diye cevap verdi.

Bir koalisyon hükümetinin çok uzak olmadığını kaydeden TÜSİAD Başkanı, Türkiye’nin güçlü bir koalisyonla iyi çalışan bir koalisyonla dünyaya güzel bir örnek vermesi gibi pozitif bir duruş sergilemesini dilediklerini aktardı.