Enflasyon rakamları sonrası alkollü içecekler ve sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında artış yapıldı. Alkollü içki ve sigarada ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE’ye göre belirleniyor. Son 6 aylık Yurt İçi ÜFE yüzde 22,29 oranında gerçekleşti. Bu rakama göre alkollü içki ve sigarada ÖTV zammı yüzde 22,30 olarak belirlendi.

Sigara ve Alkol zam oranları 22,3 olarak belirlendi
TÜİK’in paylaştığı rakamlar sonrası alkollü içecekler ve sigarayı da içeren tütün ürünleri Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında artış yapıldı. Bu rakama göre alkollü içki ve sigarada ÖTV zammı yüzde 22,30 olarak belirlendi.

En ucun sigara 33 TL’ye yükselecek
Kesin olarak raflara yansıyacak net rakamlar ise Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girmesi bekleniyor. Diğer taraftan uygulanan son sigara zammı sonrası en düşük sigara fiyatı 29.5 liraya yükselmişti. En yüksek sigara fiyatı da 48 liraya ulaşmıştı. Aksi bir karar alınmayıp otomatik oranda artış yapılırsa en ucuz sigara fiyatı ortalama 33 liraya yükselecek. Bu da yaklaşık 3.5 liralık bir zam anlamına geliyor. Ayrıca artış sonrası, biranın asgari maktu vergi tutarı 5,39 liraya çıktı.