Ziyarete, Merdan  Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır, Dernek Müdürü Ahmet Özdemir, Son Peygamber Platformu İl Temsilcisi ve Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin PAK, Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu İl Temsilcisi Hüseyin YILMAZ ile Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Özkul katıldılar. 
Salih Özsağır ; İlimizde  son zamanlarda medeniyet anlamlı güzel çalışmalar hayata geçmeye devam ediyor. Cihanşümul bir aşk ve idealin kökleşmesi amacı ile kolları sıvayan fedakar insanlar, kadim değerlerin ihyası için elinden geleni yapıyorlar. Mehmed Zahid KOTKU ve Prof. Dr. Mahmud Esad COŞAN´ın irfani geleneğine gönül veren ve bu kutlu yolun ihyası için gayret gösteren MERDAN  AHLAK KÜLTÜR ve ÇEVRE DERNEĞİ, LİDER GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ  ile “Ufka Yolculuk Kültür Yarışması”nın dördüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor,dedi.
Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin Pak, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından, düzenlenecek olan "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında ödüllü kitap okuma yarışmasının konusunun  'Hadis' olduğunu belirtti. İzzettin Pak, yarışmada temel alınan kaynak eserin ise; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Mehmet Emin Özafşar’ın hazırladığı “Riyazü’s-Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitap olduğunu belirtti. Yarışmayla ilgili tüm bilgilere ufkayolculuk.com internet adresinden ulaşılabileceğini belirten İzzettin Pak, Ödüllü Kitap Okuma Yarışması hakkında konuşmalarına şöyle devam etti: 

CENNETE GİDEN YOLDA SİZE DOSTLUK  EDEN ORGANİZASYON
Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmaktır, dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen; bu tür faaliyetlerin özelde öğrencilerimiz genelde  şehrimiz ve ülkemiz insanı için farkındalık oluşturan çalışmalar olduğunu, “Riyazü’s-Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” kitabının iyi bir seçim olduğunu, yarışma bahanesi ile halkımızın Son Peygamber Hz. Muhammed (SAV)’in hayatından örnekleri öğrenerek hayata aktarılmasının önemli olduğunu belirtti.
Bu tür faaliyetlerde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden  Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Enver Gökşen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şube Müdürü Süleyman Dal; İnsanımızın  sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak anlamında yarışmaları bahane ederek gençlere yönelik çalışmaların önemine değindi. 
Yarışmanın ödülleri ise şu şekilde;
MERKEZİ ÖDÜLLER:
1. A-B-C-D Kategorileri İçin:
Birinci Olanlara : 2 adet Umre + 2.500,00 TL
İkinci Olanlara : 1 adet Umre + 1.500,00 TL
Üçüncü Olanlara : 1 adet Umre + 500,00 TL
4.-10. Olanlara : Samsung Galaxy Tab S2 T710 32GB 8.0″ Tablet
İL ÖDÜLLERİ:
1 Umre Seyahati                                                            
9 Tam Altın                                                                    
12 Çeyrek Altın                                                              
Prof. Dr. Mahmud Coşan Külliyatı

Kayıtlar, 21 Şubat’a kadar  internet üzerinden www.ufkayolculuk.com da yapılacak. 
Yarışma sınavı 3 Nisan 2016 Pazar Saat: 10.00 da Türkiye genelinde tüm sınav merkezlerinde aynı anda yapılacaktır.