Çukurova Belediyesi 24 Ocak 1993’te bombalı saldırı ile öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu için özel bir anma etkinliği düzenliyor. Halk müziğinin ünlü sesi Sadık Gürbüz, türkülerini cumartesi akşamı Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde Uğur Mumcu için söyleyecek.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 24 Ocak 1993 günü aracına konan bombanın patlatılması sonucu öldürülen Cumhuriyet gazetesi yazarı gazeteci Uğur Mumcu’yu ölümünün 22. yıldönümünde adına yakışır biçimde anacaklarını vurguladı. Sadece doğruları yazan, “Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamaz” deyişiyle herkese örnek olan Cumhuriyetçi, devrimci, halkçı, antiemperyalist bir aydını 22 yıl sonra daha da güçlü biçimde anacaklarını belirten Başkan Çetin, “Kardeşi kardeşe vurduran karanlık ilişkilerin karanlık yüzlerini açığa çıkaran Uğur Mumcu’yu öldürdüklerini sananlar aldanıyorlar.” diye konuştu.

Çukurova Belediyesi olarak Uğur Mumcu için özel bir program hazırladıklarını da belirten Başkan Soner Çetin, güçlü sesi, özgün tarzı ve duruşuyla Türkiye’nin en değerli sanatçılarından birini, Sadık Gürbüz’ü Adanalılarla buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.