Ünal Ateş, 6 Şubat depremlerinden sonra alınan bu kararların, yönetim yetersizliği nedeniyle Kahramanmaraş halkını daha da zor duruma düşürdüğünü belirtti.

Rezerv Alanlardaki Yıkımlar Tepki Çekiyor
Trabzon Caddesi Kıbrıs Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Ünal Ateş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Kahramanmaraş'ta ilan ettiği rezerv alanlar içerisindeki esnafa, dükkanlarını boşaltmaları için verilen 15 günlük süreye tepki gösterdi. Ateş, "6 Şubat depremlerinden sonra Kahramanmaraş’ta birçok yeri rezerv alan ilan ettiler. Binaların sağlam veya hasarlı olup olmamasına bakılmaksızın hepsi için yıkım kararı veriliyor" dedi.

C H P Li Unal Ates Depremin Yiktigi Kentte Ilan Rezerv Alan Kararina Tepki Gosterdi

Sağlam Binaların Yıkılmasına İtiraz
Kıbrıs Bulvarı’ndaki iş yerleri için de yıkım kararı alındığını belirten Ateş, sağlam binaların yıkılmasına karşı olduklarını vurguladı. "Trabzon Meydanı’nda Kıbrıs Bulvarı’ndaki esnafın işyerleri için yıkım kararı çıkarmışlar. Sağlam binaların yıkılmasına itirazımız var. Hem ‘tasarruf, milli servet’ diyorsunuz, hem de sağlam binaları yıkıyorsunuz. Bu akla mantığa uygun değil" şeklinde konuştu.

Esnafa Verilen Süre Tepki Topladı
Alınan kararın mantıksız olduğunu vurgulayan Ünal Ateş, esnafa dükkanlarını boşaltmaları için verilen sürenin yetersizliğine dikkat çekti. "Esnafa 15 gün süre vermişler. ‘15 gün içerisinde işyerlerini boşaltın, biz yıkacağız’ diyorlar. Bu kararı verenler, evde hanımlarına bir sorsunlar; evi taşıyacak olsalar 15 günde toplayabilirler mi? Bu tebligatı yapanlar muz cumhuriyetinde mi yaşıyor? Hiç akıl fikir sahibi değiller mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Liyakatsiz Yöneticilere Karşı Çıkış
6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılmadan, liyakatsiz yöneticilerin aldığı kararların Kahramanmaraş halkını mağdur ettiğini belirten Ateş, "Kahramanmaraş’ı 6 Şubat depremi vurdu. Aradan bir yılı aşkın bir süre geçti. Şimdi de bu memleketi idare edemeyen liyakatsiz insanlar Kahramanmaraş halkına bir tokat vuruyor. Biz bunu istemiyoruz. Buna dur diyeceğiz. Karar verenler aklıselim davransınlar ve esnafa makul bir süre versinler" dedi.

Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Dönüşüm Toplantısı Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi Dönüşüm Toplantısı

Başkan Ünal Ateş, yapılan yanlış kararların karşısında duracaklarını ve halkın haklarını savunmaya devam edeceklerini belirterek, Kahramanmaraş’ın ve halkının geleceği için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.