Polis baskınıyla Bank Asya'nın yönetimine el konulmasına tepki gösteren Konyalılar, sabah ilk iş olarak banka şubelerinin yolunu tuttu. Genç, yaşlı, bekar, emekli her sınıftan vatandaşlar ellerindeki para ve altınları, hukuksuz operasyonlara tepki göstermek için Bank Asya şubelerine yatırdı.

Henüz öğrenci olmasına rağmen, Bank Asya’ya yapılan haksız uygulamalara tepki göstermek için yeni hesap açan müşterilerden biri de 18 yaşında üniversite öğrencisi Büşra İlhan. Kardeşlerinin kumbarasıyla bankaya gelerek küçük de olsa katkı sağlamak istediğini ifade eden İlhan, “Ben kardeşlerimin kumbarasıyla geldim. 200-300 lira ne kadar faydası olur bilmiyorum ama ben bankamıza sahip çıkmak adına hesap açtırmaya geldim. Küçük de olsa bir katkım olsun istedim. Bankamıza Allah’ın izniyle sahip çıkacağız.“ dedi.

"RAHMETLİ ANNEMİN YÜZÜĞÜNÜ SATIP BANKAYA YATIRDIM"

Konyalı ev hanımı Elmas Tosun ise rahmetli annesinden kalan yüzüğü satıp Bank Asya Mevlana Şubesi’ne yatırdığını söyledi. Haksızlıklar karşısında duracaklarını anlatan Tosun, şunları söyledi: “Yapılan bu haksızlıklara gerçekten üzülüyoruz. Maddi durumumuz çok iyi değil. Rahmetli annemden kalan bir yüzük vardı. Onu satıp parasını getirip Bank Asya’ya yatırdım. 400 lira tuttu ama az da küçük de olsa bir desteğim olsun istedim. İnsanlar da bu haksızlıkları görsünler. Söyleyecek çok şey var ama söyleyemiyorum.”

"ÇOCUĞUMUN ALTINLARINI BOZDURUP BANKAMIZA YATIRDIM"

Konya Bank Asya Mevlana Şubesi’ne para yatıran vatandaşlardan Ahmet Kaya da dün akşam yapılan hukuksuz operasyona tepki göstermek için para yatırdığını anlattı. Kaya, şunları söyledi: “Bankamıza sahip çıkmaya, para yatırmaya geldik. Çok şükür paramızı yatırdık. Ben iki yıl önce evlendim. Evlenir evlenmez eşimin bileziklerini bankaya koymuştum. Çok şükür Allah bir de bize çocuk nasip etti. Çocuğuma takılan çeyrek altınları da tekrar getirip bankamıza yatırdım. Birilerinin bankamızı batırmaya çalışmasına rağmen milletimiz sahip çıktı, paralarını yatırıyor herkes. Ben 15-20 dakikadır içeride bekliyorum. İçerideki kuyruklar para çekmek için değil para yatırmak içindi. Çocuğumun çeyrek altınları bin TL gibi tuttu. Ama babamdan bazı işlerim için 10 bin TL borç almıştım. Akşamki olayları duyduktan sonra o işleri şimdi bir kenara bıraktım. Yapılan zulümlerden sonra gerçekten vicdanen rahatsızlık duydum ve parayı Bank Asya’ya yatırdım.”

"EV HANIMIYIM, 600 LİRAM VARDI BANK ASYA’YA YATIRDIM"

Ev hanımı olduğunu ve bir kenarda duran 600 lira parasını bugün Bank Asya’ya yatırdığını anlatan Sibel Çelik ise şunları söyledi: “Ben ev hanımıyım. 600 lira param vardı. Bankamıza destek olmak için o paramı bugün bankaya yatırdım. Ev hanımı olduğum için ancak o kadar param vardı. Bu yapılanlar resmen zulüm, başka bir şey değil.”