Arel Üniversitesi Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler ve Demokrasi' konulu panele katılan AK Partili Küçükçükmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’i öğrenciler protesto etti. Karadeniz'e 'Hükümetiniz halka bütçe ayırıyor mu, yoksa hepsi ayakkabı kutularında mı’ diye soran öğrencinin mikrofonu alınınca salonda arbede yaşandı.

Arel Üniversitesi'nin Büyükçekmece Tepekent Kampüsü Konferans Salonu'nda öğrenciler, ‘Yerel Yönetimler ve Demokrasi’ konulu bir panel gerçekleştirdi. Panele Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ile Küçükçükmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in konuşmacı olarak katıldı. Yüzlerce öğrencinin izlediği panelde belediye başkanları kente dair bilgiler vermesinin ardından soru cevap kısmına geçildi. Gencgazete.org'da yer alan habere göre, bir öğrencinin Temel Karadeniz’e ‘Hükümetiniz halka bütçe ayırıyor mu, yoksa hepsi ayakkabı kutularında mı?’ ve 'Halk diye konuşuyorsunuz ama dışarıda halk bıraktınız mı sizce?' sorularını yöneltti. Başkan Karadeniz’in soruyu cevaplayacağı sırada ayağa kalkarak 'AKP Sivas’ın hesabını verecek' sloganları atan öğrenciler ile paneli organize eden grup arasında arbede çıktı. Öğrenciler ‘Sivas’ın hesabını sorulacak’ ve ‘Özgürlük bu işte’ diye bağırmaya devam edince organizatörler tarafından salondan çıkarıldı.

Protestonun ardından salondaki tansiyonu CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yatıştırıcı konuşmasıyla düştü.