Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kavak ve Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, Doğu Anadolu Bölgesi'nde olası bir depreme karşı hazırlıklı olunması uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Kavak, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu belirterek, özellikle fay hatlarının sıkışması sonucu oluşacak kırılmaların depremlere yol açabileceğini ifade etti. Özellikle Doğu Anadolu Fay Hattı ve çevresinde enerjinin biriktiği alanlara dikkat çeken Kavak, Bingöl ve çevresinin bu riskli bölgelerden biri olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'a Gök Gürültülü Bahar Yağmurları Geliyor! Kahramanmaraş'a Gök Gürültülü Bahar Yağmurları Geliyor!

Prof. Dr. Ercan Aksoy ise, Doğu Anadolu Fay Zonu'nda meydana gelen depremlerin artçı sarsıntılarının devam edebileceğini belirterek, bölgedeki yerleşim yerlerinde depreme dayanıklı yapıların oluşturulması gerektiğini ifade etti. Kavak ve Aksoy, herkesin depreme karşı hazırlıklı olması ve alınacak tedbirleri dikkate alması gerektiğini vurguladı.