İzmir Bayraklı'daki vahşet, Türkiye'yi sarstı. İhbar üzerine belirtilen adrese giden ekipler Türkmenistan uyruklu Gulkamar Hanymova, kızları Leyla Geldiyazova ve Laçin Geldiyazova ile Ruslan Kerimov'un derin dondurucu ve buzdolabındaki cansız bedenleriyle karşılaştı.

izmir-cinayet-7-zAYq
Sabah'tan Ceylan Torlak'ın haberine göre Gülkamar Hanymova'nın erkek arkadaşı Türkmenistan uyruklu 60 yaşındaki Saparmurat Haliyev'i yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.
Cesedi bulunanlardan Ruslan Kerimov'un ise Leyla Geldiyarova'nın erkek arkadaşı olduğu, şüpheli Haliyev'in de bu kişilerle aynı evde yaşadığı vurgulandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin 30 saatlik çalışması ile Türkmenistan uyruklu katil Saparmurad Hallyev, saklandığı inşaatta cinayet silahıyla birlikte yakalandı. Ayrıca cinayetin ardından Haliyev'e yardım ettikleri gerekçesiyle Afganistan uyruklu H.G.H., Türkmenistan uyruklu H.P. ve Türk vatandaşı M.A. gözaltına alındı. Geçmişte kasaplık yaptığı belirlenen katil Saparmurat Haliyev çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Haliyev'e yardım ettiği öne sürülen 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

izmir-cinayet-9-lCvO.jpg
ÖNCE 1 BARDAK SU İSTEDİ

Saparmurat Haliyev ile ilgili yeni ayrıntılara ise Sabah ulaştı. Ekiplerden önce bir bardak su istedi, ardından vahşeti tek tek anlattı. 13 Haziran'da işlediği cinayeti, 10 yıllık sevgilisi Gulkamar Hanymova'yı kıskandığı için işlediğini söyleyen Saparmurad Hallyev "Hepsini 160 parçaya böldüm. Cep telefonlarını sattım, derin dondurucu aldım" açıklaması yaptı.
İzmir kasabı olarak bilinen Saparmurat Haliyev'in yakalandığı polislere ilk mülakaatta, "Sevgilim Gülkamar'a olaydan önce 'beni aldatırsan seni de kızlarını da keserim' demiştim. Beni aldattı. Bu yüzden cinayetleri işledim. Eve hepsi ayrı ayrı geldi. Gelenleri tek tek öldürdüm" dediği ortaya çıktı.

izmir-cinayet-10-jeYf.jpg
İzmir kasabının cinayetlerden sonra Bayraklı'dan Çeşme İlçesi'ne gittiğini ve bir süre ormanlık alandaki bir ağaç kavuğunda saklandığı, karnı acıkınca ağaç kavuğundan çıkarak yakınlardaki bir inşaat alanında bulunan konteynırların olduğu yere gelince polisler tarafından yakalandığı ortaya çıktı.
İlk başta polislere teslim olmak istemeyen Haliyev'in bıçakla ekiplere saldırmaya çalıştığı, havaya ateş açılınca bıçağı yere bıraktığı açıklandı.