Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu son 1 ayda çeşitli nitelikte ve miktarda uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini, ayrıca gümrük kaçağı sigara, cep telefonu ile tarihi esere el konulduğunu duyurdu. Uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonlarda, eroin, esrar, metamfetamin gibi uyuşturucu maddeler ele geçirildiğini açıkladı.

Vali Düzgün, emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin son 1 aya yönelik değerlendirmesinde, alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla birlikte iyi sonuçlar alındığını belirterek, Kayseri’de huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik emniyet tedbirlerinin de arttırıldığını ifade etti. Kentte, 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında 31 ayrı olayda 20 kilo 556 gram eroin maddesi, 80 kilo 433 gram kubar esrar ile 82 gram metamfetamin gibi uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini kaydeden Vali Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Düzgün, 84 bin paket gümrük kaçağı sigara ve 374 adet cep telefonu ile 6 adet tarihi eserin ele geçirildiğini ve şüpheliler hakkında işlem yapılarak adli makamlara sevk edildiğini söyledi.

Vali Düzgün, trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü anlatarak, trafik alanındaki çalışmaları şöyle özetledi: “Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 260 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 2 adet ölümlü, 239 adet yaralamalı ve 238 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 479 adet trafik kazası meydana gelmiş, 345 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 26 bin 467 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 10 bin 4 sürücümüze ceza yazılmıştır. Şehirlerarası karayollarımızda ise 23 bin 895 araç kontrol edilmiş ve 5 bin 103 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 83 trafik kazasında 4 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralanan 47 vatandaşımızda çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir.”

Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde il merkezinde bulunan 7 internet salonunun denetlendiğini ve herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını belirten Vali Düzgün, iddia, ganyan ve sayısal loto bayilerinde yapılan denetimlerde kurallara uymayan iş yerlerine cezai işlem uygulandığını dile getirdi.

Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları da anlatan Vali Düzgün, Kayseri’nin belirli bölgelerinde TDP ekiplerince bilgilendirmeler yapıldığını fakat özellikle son dönemde artan telefonda dolandırıcılık, yankesicilik olayları başta olmak üzere diğer asayiş ve hırsızlık olaylarına yönelik vatandaşların daha duyarlı olması yönünde çağrıda bulundu.