Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeği öncesi masaları dolaşan Güvençer, yetimlerle bir süre sohbet ederek ihtiyaç ve sıkıntılarını dinledi.
Güvençer, yemek sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram hazırlıklarının başladığı günlerde 17 bin 500 kişiye ev sahipliği yapan çadır kentteki 103 Suriyeli yetim çocukla bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Suriye'de yaşanan savaşın getirdiği hüzne rağmen çocukların gözlerindeki pırıltı ve dudaklarındaki mutluluk tebessümlerinin kendilerinin de ufkunu açtığını ifade eden Güverçer, dua kapılarının sonuna kadar açık olduğu günlerde tüm Müslümanların boyunlarını büküp Allah'tan İslam dünyasına huzur ve barış gelmesini istediğini belirtti.

Güvençer, "Babalarının yerini tutamazsak da Türk milleti olarak açtığımız bu kucak sayesinde yetim çocuklarımızın çektikleri ıstırap inşallah birazcık olsun diner" dedi.

SURİYELİ YETİM ÇOCUKLARLA İFTAR FOTOĞRAFLARI

Valilik tarafından hazırlanan hediye paketleri çocuklara dağıtıldı.

İftara, çadır kentten sorumlu vali yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin, çadırkent yöneticileri Mehmet Küçük ve Nurettin Karamoyun da katıldı.