Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Bugün uluslararası rekabete açık denizcilik sektörü, büyüyen deniz ticaret filosuyla, güçlenen alt yapısıyla, modern tesisleriyle ülke ekonomisine önemli katkı yapmaktadır." dedi.

Güzeloğlu, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Güzeloğlu mesajında, şunları kaydetti: "1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye kendi kara sularında egemenliğini ve bağımsızlığını elde etmiştir. Kabotaj Kanunu'nun denizcilik sektörünün gelişmesine imkân verdiği, Cumhuriyetin ilanı ile de yeni bir yapılanmaya giren Türkiye'de, söz konusu yasa denizciliğin gelişmesi için bir dönüm noktasıdır. Bu yasayla Türk denizcileri dünya çapında atılımlar gerçekleştirmişlerdir ve gerçekleştirmektedirler.

Üç tarafı denizlerle çevrili, İstanbul ve Çanakkale Boğazı gibi iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden konumunu, şüphesiz denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Bugün; uluslararası rekabete açık denizcilik sektörü, büyüyen deniz ticaret filosuyla, güçlenen alt yapısıyla, modern tesisleriyle ülke ekonomisine önemli katkı yapmaktadır. Köklü bir geçmişi olan denizcilik sektörünün; taşımacılık, ulaşım, imalat ve turizm gibi alanlardaki gelişmesi sürmektedir. Türkiye'nin bu zengin potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilerek, dünya deniz taşımacılığındaki payımızın artırılması hepimizin ortak dileğidir."