Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 15 Temmuz darbe girişiminde halkın sokağa emirle değil, gönüllü çıktığını söyledi.
Değerlendirme toplantılarının yanı sıra ilçeleri tanımak amacıyla Çavdarhisar ilçesine giden Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kaymakam Vekili Muhammed Zennur Karasu’yu makamında ziyaret ettikten sonra kaymakamlık toplantı salonunda ilçe idare şube başkanları ile değerlendirme toplantısı yaptı.
Toplantıda yönetim anlayışı ve prensipler hakkında bilgiler veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Devlet idaresinin uç noktaları ilçe idare şube başkanlarımız. Vatandaşımızın merkezi hükümetten beklemiş olduğu hizmetleri sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza götürmeye çalışıyoruz. Vatandaşımızı devlete küstürmeyin. Devletin ciddiyeti ve vakarı yanında gülen yüzü olmayı da deneyin. Çağımızda yönetim yönetişime döndü. Biz söyleyeceğiz, onlar yapacak, izah etme zorunluluğumuz yok hükmünü çıkardık. Biz yönetime de vatandaşımızla birlikte karar vereceğiz, yönetimi yönetilenlerle birlikte yapacağız. Devletin sevilmesi çok önemli. Hep beraber 15 Temmuz’u yaşadık. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan becerisiyle, ferasetiyle, cesaretiyle hemen ulaşabildi bütün Türkiye’ye. “Bu bir ihanettir, bu bir kalkışmadır, sokaklara çıkın, millet olarak buna varlığınızı gösterin” dedi. Sevilen bir devlet olgusuyla beraber bütün insanımız hepsi sokağa çıktı. Üstelik emirle değil, gönülle oldu bu iş. Dolayısıyla sizlerin de yürütmüş olduğu çalışmayla bu çorbada tuzu var. Eğer bizler de görevimizi hakkıyla yapmayıp, devletin gülen yüzü olmasaydık vatandaş sokağa çıkmazdı. Biz büyük bir devletin organları gibiyiz. Vatandaş gittiği her devlet kapısında devleti, gücünü, sempatisini, güler yüzünü görmek ister. Bu yüzden çalışmalarımızın hepsi önemli ve kıymetli. Yapmak zor, yıkmak kolay. Arkadaşlarımızdan çoğu devleti en iyi şekilde temsil etsin, birkaç kişi de devletten soğutsun o örnek verilir ve hep kötü örnekler anlatılır, iyi örnekler anlatılmaz. Her birim yapacağı çalışmalar konusunda kendince bir hedef belirlemeli. İşi daha hızlı, daha etkili, daha az masrafla yapacağı işler olarak düşünmeli, bürokrasiyi azaltmalı” dedi.
Zorlu bir coğrafyada ayakta kalmanın en önemli yollarından birinin başarı olduğuna işaret eden Vali Nayir, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz herkesin gözünün üzerimizde olduğu, herkesin bize dair planları olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Başarılı olmazsak bu coğrafyada ayakta kalmamız mümkün değil. O yüzden herkes görevini en üstün başarıyla yapacak ki biz bütün enerji, siyasi ve kültür koridorlarının olduğu bu zor coğrafyada ayakta kalabilelim. Yoksa bize hayat hakkı tanımazlar. Bu toprakları gelecek nesillere en güzel şekilde devretmemiz için bize düşen büyük sorumluluklar var. Bu yüzden her bir arkadaşımız görevini yaparken bunlara dikkat etmesi lazım.”
Konuşmanın ardından Çavdarhisar Belediyesi’ne geçen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Halil Başer’den yapımı devam eden ve tamamlanan projeler hakkında bilgi aldı.