Muş Valisi Seddar Yavuz, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelerek “Bir daha Alparslan’ın torunları olduğu bir kez daha vatana, millete, bayrağa sevgisini ve saygısını gösterdi” dedi.
Belediye meydanında toplanan binlerce vatandaşın demokrasi nöbetine eşlik eden Vali Seddar Yavuz, yoğun ilgi ile karşılandı.
Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve çok sayıda STK temsilcisinin de eşlik ettiği Vali Yavuz, özellikle çocuklarla yakından ilgilendi.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Yavuz, Sultan Alparslan’ın torunlarının darbe girişiminin duyulması üzerine kendisini korumak için konak ve Valiliğin önüne akın ederek ülkesine sahip çıktığını söyledi.
Muşlularla onur ve gurur duyduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Milli iradeye yapılmış bu hain alçak darbe girişimini şiddetle kınıyor ve nefret ediyoruz. Bu olayın duyulmasından itibaren ülkemizin her yerinde olduğu gibi özellikle ilimizde büyük bir hassasiyet oluştu. Halkımız derhal sokaklara döküldü. Başta valilik konağı olmak üzere Valilik ve Belediye meydanında halkımız toplandı ve bir daha Alparslan’ın torunları olduğu bir kez daha vatana, millete, bayrağa sevgisini ve saygısını gösterdi. Millet iradesinden başka irade tanımadığını gösterdi. Biz de bu olayı öğrenir öğrenmez derhal emniyet güçlerimizi konuşlandırdık ve olası bir kalkışmaya karşı gerekli her türlü tedbirimizi aldık. Bu konuda kararlılığımızı tüm Muş ve buna tevessül edecek olanlarda gördü” dedi.
Muş’ta herhangi bir hareketliliğin meydana gelmediğini ve gerekli tüm önlemleri aldıklarının altını çizen Vali Yavuz, “Tabi sevindirici tarafı şu ki Muş’ta da herhangi bir hareketlilik meydana geldi. Ama şunu açıkça söylemem gerekir ki bugün de açıklamalar yaptım; Alparslan’ın torunları bir kez daha Anadolu’ya ve demokrasiye ve hatta ileriye giderek namusuna sahip çıkıyor. Ben Muşlu kardeşlerimle gerçekten onur duyuyor ve gurur duyuyorum. İlk anda Belediye Başkanımız ve ilimizde ki STK’lar hepsi cansiperane şekilde demokrasiyi savunmak için elinden geleni yaptı. Başta Valilerine ve demokrasiye sahip çıktılar. İşin açıkçası olayı öğrendiğim anda hemen konaktan dışarı çıktım ve orada binlerce beni korumak için gelen kardeşlerimi gördüm ve gerçekten büyük bir duygu seli yaşadım” ifadelerini kullandı.
“Biz 5 bin yıllık devlet geleneğine sahip bir milletiz. Bu paravan FETÖ örgütü maalesef devletimizin tüm kurumlarına sızmış ve devletimizin bütün geleneklerini alt üst etmiştir” diye ifade eden Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sadece Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine yerleşmemiş başka kurum ve kuruluşlara da yerleşme suretiyle paralel çapraz devlet oluşturmuştur. Yetkisi olmayanları yetki kullanan bir düzene geçtik. Sayın Cumhurbaşkanımız malum olduğu üzere bu yapıya yönelik hiddet ve şiddetle bunların neler yapabileceğini her defasında kamuoyu ile paylaştı. Ancak sanıyorum milletimiz bu konuda yeteri kadar hassas davranamadı, uyarı ve ikazları dikkate almadı. Fakat geldiğimiz noktada gördük ki bu örgüte hani bunların silahları yok diyorlardı. İşte 15 Temmuz gecesi milletimizin kendilerine emanet ettiği ve düşmanlarımıza karşı kullanması için emanet ettiği o silahları masum halkımıza yönelttiler ve katliam yaptılar.”
Cumhurbaşkanı ve hükümetin her defasında paralel devlet yapılanmasının kirli yüzünü anlattığını ve haklı çıktıklarını vurgulayan Vali Yavuz, “İşte demek ki Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin bunların terörist olduğuna yönelik ne kadar doğruymuş hep beraber canlı yayınlarda gördük. Bu saatten sonra yapmamız gereken millet iradesine ve seçilmiş iktidara ve devlete sahip çıkmaktır. Bu siyasi görüşümüz ne olursa olsun fikrimiz ne olursa olsun buna kesinlikle inanmak ve ancak sandıkla iktidarların değişmesini anlamak gerekiyor. Ördüğünüz gibi küçücük kardeşlerimiz bayrağına ve demokrasiye sahip çıkmak için buradalar. Burası her gün böyle ve on binler meydanlara akıyor, böyle sahip çıkıyor. Bir kez daha Muşlu kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum. “. İlk geldiğim günden itibaren hep söyledim ve bir kez daha söylüyorum; İslam’la buluşan yer yani Anadolu’yu İslamla buluşturan Muş bugün Türkiye’ye güçlü bir şekilde milli iradeye ve bayrağa sahip çıktığını, demokrasiye, namusuna sahip çıktığını gösteriyor. Bu vesileyle tüm Muşlu kardeşlerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.