Türkiye Yazarlar Birliği K.Maraş Şubesi'nin düzenlediği İSLAM MEDENİYETİNE DOĞRU BÜYÜK DOĞU paneli 18 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30 da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde yapılacak. Türkiye Yazarlar Birliği K.Maraş şube başkanı İsmail Göktürk'ün oturum başkanı olduğu programda ;Yusuf Kaplan “ Necip Fazıl, Öncü Kuşak ve Medeniyet Fikri” ,ikinci konuşmacı İhsan Şenocak “ Bir Keşf- i Kadim Olarak Büyük Doğu ve Necip Fazıl” üçüncü konuşmacı Haki Demir ise “ İslam Tefekkür Macerasını Açan Adam Necip Fazıl” başlıklı birer konuşma yapacaklar. Katılımcıların Necip Fazıl'ın kendi sesinden “Ayasofya Hitabesi”ni de dinleme şansları olacak. 


Türkiye Yazarlar Birliği K.Maraş Şubesi yaptığı açıklamada "Üstadın sıra dışı hayatı ve mücadelesinin genç nesiller tarafından tanınmasına ve fikirlerinin diri tutulmasına vesile olması bekledeiğimiz bu programa fikir ve gönül insanlarını bekliyoruz." denildi.

Ayrıca 17-18-19 Mayıs tarihlerinde Necip Fazıl Kültür Merkezi sergi salonunda Necip Fazıl fotoğraflarından oluşan bir sergi açılacak. Sergi süresince Necip Fazıl'ın bütün kitapları % 50 indirimle satışa sunulacak. Panele katılacak dinleyicilere birer Necip Fazıl posteri hediye edilecek.

Haber: Enver Çapar