Tokat'ın Zile ilçesi Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, ilçede geçen hafta sonu yapılan HES protestosuna katılanlara terörist demediğini, basında çıkan haberler karşısında çok incindiğini söyledi. Vidinel, "Herkes yaşadığı yerde terör olsun istemez. Biz de ilçemizde istemiyoruz." dedi.

Lütfi Vidinel, HES protestosunun ardından tartışmalara neden olan 'Zile'de terör istemiyoruz' şeklinde bir otobüs üzerine asılan pankartla ilgili açıklamada bulundu.

Geçen hafta sonu ilçeye yapılması planlanan HES sahasında bir gösteri düzenlendiğini belirten Vidinel, "Biz halkımızın hukuk çerçevesinde demokratik haklarını gösteriyle de olsa yanındayız. Halkımız bu demokratik hakkını kullanması demokrasiye inanan bizleri mutlu eder. O gün HES'le ilgili maalesef Zile dışından taşımadığımız, tanımadığımız insanlar da gelmiştir. Ve bu tanımadığımız insanlar Zile Belediyesi'ne ait askerlerimizi taşıyan 2 adet aracımıza saldırmışlar, camlarını kırmışlar veya zarar vermişler. Bu arada askeri araçlarımıza, polis araçlarımıza orada bulunan benzinliğe yine aynı şekilde saldırılar oldu. Bunu bölge halkımız yapmadı. Yaptığına kesinlikle inanmıyorum. Tanımadığımız, bilmediğimiz insanlar halkın bu en tabi demokratik hakkını kullanırken içlerine sızmışlar, maalesef provokatif bir eylemi gerçekleştirmişler. Biz Zile Belediyesi olarak askerlerimizi taşıyan bu araçlarımızı Belediye Meydanı'na çektik. Çünkü ertesi günü servise Samsun'a gidecekti. Önüne de 'İlçemizde terör istemiyoruz' diye afiş yazdırmak istedim. Herkes yaşadığı yerde terör olsun istemez. Biz de ilçemizde istemiyoruz. Ancak maalesef ülkemizi kaos ortamına çekmek isteyen, halkı birbirine düşürmek isteyen güçler, yazılı bu ifademi, 'Zile Belediye Başkanı halka terörist dedi' sözcüğüyle maalesef basın yayın organlarında kullandılar. Ben de bu iftira ve yalan haber karşısında çok incindim. Kesinlikle halkımızla ilgili öyle bir beyanım yoktur, öyle bir yazılı bir cümlem yoktur. Sadece kurgudur. Biz halkımızı çok seviyoruz, yüzyıllardır birlikte bu coğrafyada yaşıyoruz. Bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, geçen hafta sonu ilçede yapılan HES protestosunun ardından göstericiler tarafından taşlanan otobüsün önüne 'İlçemizde terör istemiyoruz' başlıklı bir pankart astırmış, tepkiler sebebiyle pankart kaldırılmıştı.