Samsun'da son günlerde yaşanan yoğun yağışlar sonrası İlkadım ilçesinde müstakil bir binanın bahçesinde meydana gelen toprak kaymasında yıkılan istinat duvarı bir evi kullanılamaz hale getirdi. Komşusuna ait binanın da üzerlerine yıkılmasından korkan ev sahibi yetkililerin ilgisizliğine tepki gösterdi.

İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde 129'uncu sokak üzerindeki Öztürk ailesine ait iki katlı müstakil binanın 4 metre yüksekliğinde 8 metre genişliğindeki istinat duvarı yağan yağmurlar sonrası aniden yıkıldı. İstinat duvarının parçaları binanın zemin katındaki dairenin mutfak kısmında büyük delikler açarak evin içine girdi. Daha önceki yağmurlarda duvarda çatlamalar meydana geldiğinde yetkilileri uyardıklarını belirten Yaşar Öztürk, "Daha sonra bu duvarda patlamalar meydana geldi. Biz bu daireyi aslında Suriyelilere hayır amaçlı içindeki eşyalarla birlikte vermeyi düşünüyorduk. Ama bu duvarın yüzünden vermeye korkuyorduk. Eğer vurdumduymazlık yapıp verseydik bu dairede şuan vatandaşlar oturuyor olacaktı. Olaylar çok farklı olabilir insanlarda ölebilirdi. Olay sonrası yetkililer geldi ve sadece yukarıdaki binanın değerlendirmesini yaptılar bizim eve gelip bakmadılar bile. Bize söyledikleri 'burası özel mülk kendi duvarınızı kendiniz yapacaksınız' ama bizde kepçe dahi girmeyen bu yerde bu molozları nasıl kaldıracağımızı bilemiyoruz.İşin kötüsü biz duvarın üstündeki binanın yıkılmasından endişe ediyoruz. Burası normalde heyelan bölgesi." dedi.

Toprak kayması olan üst taraftaki bahçenin sahibinin olaydan sonra hiç gelmemesinden de şikayet eden Öztürk, "Yetkililer bize duvarı kendiniz yapın diyor. Tamam ben buraya usta getirip yapacağım ama yine bir kayma olur da yukarı ki bina kayarsa o zaman sorumlu kim olur. Zemin çok kaygan bir zemin buranın yetkililerce incelenip uzmanların vereceği karar doğrultusunda inşaat işi yapılması lazım. Ama maalesef derdimizi kimseye anlatamadık. Demek ki yetkililer olaylar olduktan bina kafamıza çöktükten sonra buraya gelecekler herhalde. Biz olaylar olmadan önce uyardığımız halde yetkililerden çıt çıkmıyor." dedi.