Kayseri'de polise yakalanacağını anlayan uyuşturucu tacirleri, metamfetamini araçtan attı. Ancak şahıslar polise yakalanmaktan kurtulamadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, sokak satıcılarına, uyuşturucu madde bulunduranlara, kullananlara ve ticaretini yapan şahıslara yönelik çalışma yaptı. Uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda H.B. ve S.K. isimli şahısların içerisinde bulunduğu İstanbul plakalı araç, polis tarafından durduruldu. Araçta bulunan S.K. isimli şahısta 2 adet alüminyum folyoya sarılı vaziyette ağırlığı (0.62) gram gelen kokain maddesi ele geçirildi.

Kayseri plakalı bir araçtan ise alüminyum folyoya sarılı vaziyette ağırlıkları 41 gram gelen metamfetamin maddesinin atıldığı tespit edildi. Uyuşturucu maddeye el konuldu. Durdurulan araçtaki G.B., M.B. ve S.Ç. isimli şahıslar yakalandı.

Bir başka operasyonda, Kayseri-Malatya karayolu üzerinde bulunan uygulama noktasına giriş yapan içerisinde Ş.B. ve Ç.Y. isimli şahısların bulunduğu Ankara plakalı araçta arama yapıldı. Aracın arka koltuğu altına saklanmış vaziyette bez torba içerisinde streç naylon ve gazete kağıdına sarılı vaziyette 1 kilo 390 gram gelen toz esrar maddesi ele geçirildi. Ayrıca yine esrar maddesi olduğu değerlendirilen 645 gram ağırlığında paket bulundu.

H.B., S.K., M.B., S.Ç., G.B. isimli şahıslar, 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan; Ş.B. ve Ç.Y. isimli şahıslar 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan adliyeye sevk edildiler. H.B., S.K., M.B., S.Ç., G.B., Ş.B. ve Ç.Y. isimli şahıslar adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.