Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi takımlarından Yalova VİP, yabancı oyuncu hakkını University of South Florida mezunu 1991 doğumlu 1,93 boyundaki pivot Akila Jade Mcdonald’tan yana kullandı. Amerikalı oyuncu Avrupa kariyerine 2014-2015 sezonunda İspanya 1. Ligi ekiplerinden Gran Canarias takımıyla başladı.
Mcdonald sonrasında ise İtalyan Calligaris Triestina ve Yunanistan 1. Ligi’nde Terpsithea Glyfadas takımlarının formalarını giydi. 2015 Yaz Ligi’nde Puerto Rico’da Leonas de Ponce takımında yer aldı.
Çok kaliteli bir ismi kadrolarına kattıklarını belirten Yalova VİP Kulübü Başkanı Murat Yapıcı, "Yabancı oyuncu tercihi ligimizde tüm dengeleri değiştiren bir unsur olduğunu biliyoruz. Bu yüzden daha sezon bitmeden, gelecek yıl transferleri adına izlemeye geçmiştik. Akila Jade Mcdonald tüm sezon boyunca antrenörümüzün takip ettiği ve ısrarla istediği bir sporcuydu. Kendisini bütçemiz dahilinde bünyemize katmak için çok uğraş verdik, çok bekledik. Sporcu hem üniversitesi itibarıyla hem de Avrupa tecrübesini İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi kadın basketbolunun önemli ülkelerinde, hep 1.lig takımlarıyla ispatlayan bir oyuncu. Kısıtlı bütçemizle alınabilecek en iyi oyuncuyu aldığımızı düşünüyorum, Kulübümüze ve Yalova’mıza hayırlı olsun" dedi.