Fatih'te 40 gün önce yanan 3 katlı binanın enkazında bulunan ikinci ceset, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Ev sahibinin binada yaptığı temizlik sırasında 4 gün önce de bir başka ceset bulunmuştu.

Balat Mahallesi Şair Niyazi Sokak’ta bulunan 3 katlı bir binada 10 Şubat'ta çıkan yangından günler sonra binada iki ceset bulundu. 36 gün sonra temizlik yapmak üzere adrese gelen bina sahibi, enkaz arasında 20'li yaşlarda bir erkek cesediyle karşılaştı. Polis ekiplerinin incelemelerin ardından ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Perşembe günü yaşanan bu olayın ardından temizlik için bugün tekrar binaya gelen ev sahibi Mukaddes ve Mustafa Alanç çifti, binada bir ceset daha buldu.

Ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemi aldıktan sonra yanan binada yeniden inceleme yaptı. Cumhuriyet savcısının denetiminde yapılan incelemede yanan ceset belediye işçileri tarafından ceset torbasına kondu. Ceset daha sonra sedyeyle İstanbul Büyükşehir Belediye’ne ait cenaze aracına konarak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Yaklaşık 6 saat süren inceleme çalışmalarına itfaiye ekipleri de katıldı. Polis, cesetlerin binada oturan ve yangından sonra kendilerinden haber alınamayan iki kişiye ait olup olmadığını araştırıyor.