Ankara’da Tren Garı önünde meydana gelen ve 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda yaralananların anlattıkları patlamanın şiddetini ortaya koydu. Yaralılardan Mehmet Asan, ikinci patlamaya 30 metre uzaklıkta olmasına rağmen 5 metre fırladığını söyledi.

Ankara’da meydana gelen patlama sonucunda eşi ile beraber yaralanan Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Üyesi Mehmet Asan yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Kendisinin de yaralandığını buna rağmen eşini aramaya başladığını belirten Asan, cesetler altında kalan eşi Şükran Asan’ı kanlar içinde bulduğunu kaydetti.

Samsun’dan 350 kişilik grubun 8 otobüsle Ankara’ya gittiğini hatırlatan Asan, ilk patlamada canlı bomba saldırısının gerçekleştiğini anladığını vurguladı. Asan, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Patlama öncesinde eşim yanımdaydı. İlk patlamanın şiddetiyle ben yere savruldum. Yerde yatarken eşimi de yatar halde gördüm. Onu kaldırıp olay yerinden çıkartmak için ayağa kalktığımda ise ikinci patlama meydana geldi. Yaklaşık 5 saniye aradan sonra meydana gelen ikinci patlamada ise arkamdan birisi bana güçlü bir şekilde tekme atmışçasına 5 metre ileriye savruldum. Kalçamda yanıklar olduğunu hissediyordum ama eşimi aramaya başladım. Eşimi yerde yatar vaziyetteyken üzerinde birisinin patlamayla yaralandığını ve eşimin üzerine düştüğünü gördüm. O kişi belki daha sonradan öldü bunu bilmiyorum fakat eşimin üstünde ceset parçaları vardı. Üzerine yatan kişinin altından eşimi aldım ve çıkarttım. Samsun grubundan arkadaşlar geldi. Eşimin sağ bacağından yaklaşık 10 santime yakın yukarıya doğru parmak gibi kan fışkırıyordu. Sağ bacağına turnike yaptık. Etrafta yaralılar, ölmüş insan cesetleri, parçalanmış vücutlar vardı. Bir sedye veya ambulans yoktu. İyi ki ben ve etrafımdaki arkadaşlarım ayaktaydı. Yoksa eşim kan kaybından olay yerinde ölecekti. Hastanede Terörle Mücadele polislerinin ifade almak için geldiklerinde birinci patlamayla ikinci patlama arasında 49 metre 70 santim mesafe olduğunu söylediler. Biz ise ikinci patlamadan yaklaşık 30 metre yukarıdaydık.”

Yaşadığı anları anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldığını sözlerine ekleyen Asan, “Olaydan sonra saat 16.00 sularında eşim ameliyata girdi. Ondan sonra saat 18:00 sularında ben tedavi oldum. Kalçama şarapnel parçalarının geldiğini ve yaralandığımı hissetmiştim fakat eşimin daha ağır olduğunu ve ona yardım edebilecek olduğumu hissettiğim için onun hastaneye gidişinde ve ameliyatın bitimini beklemek zorunda kaldım.” dedi.