Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın yaş haddinden emekliye ayrılması nedeni ile tören düzenledi. Yargıtay çalışanlarından ve görevlilerinden helallik isteyen Alkan karanfillerle uğurlandı.

Ali Alkan için Yargıtay’da veda töreni düzenlendi. Yargıtay’da düzenlenen veda törenine çalışanlar, hakim ve savcılar ile Ali Alkan’ın eşi, kızı, damadı ve torunları katıldı. Alkan, kürsüye çıkarak bir veda konuşması yaptı. Alkan’ın konuşması Yargıtay çalışanları ve görevlilere tarafından uzun süre alkışlandı. Alkan’a konuşmasının ardından plaket taktim edildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil ise Alkan'a, bıçak ve havlu hediye etti. Erbil, Alkan’a hakkını helal ettiğini ve kendisinin de hakkını helal etmesini istedi. Bunun üzerine mikrofonu eline alan Alkan, herkese hakkını helal ettiğini, herkesin de hakkını helal etmesini istedi. Alkan, Erbil’in bıçak hediyesi üzerine eşi ile arasında geçen kısa bir anekdotu aktardı. Törende ayrıca Alkan’ın eşine de gül taktim edildi.

Törenin ardından Alkan ve ailesi Yargıtay önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Aracına binen Alkan personel tarafından karanfillerle uğurlandı.