Havaalanına Girişten Yolculuk Tamamlanıncaya…

Havayolu yolcuğu yapacaksanız bilmeniz gereken bazı bilgiler var. Bu bilgiler havaalanına girişten yolculuk tamamlanıncaya kadar size yardımcı olacak ve sağlıklı bir seyahat yapmanızı temin edecek. Öncelikle bilmeniz gereken ilk şey, yurtiçi uçuşlar için en az bir saat, yurtdışı uçuşlar içinse en az iki saat önce havaalanında olmanız gerektiğidir. Havaalanındaki işlemler biraz uzun sürecek. Bu sürece hazırlıklı olmalısınız. İlk girişte, güvenlik kontrolünden geçeceksiniz. Bu güvenlik kontrolü biraz teferruatlı bir kontroldür. Bu kontrol esnasında valizleriniz, cep telefonunuz, bozuk paralarınız gibi bütün ama bütün metal ya da üzerinde metal bulunan eşyalarınızı güvenlik görevlileri tarafından size verilen özel kaplara aktaracaksınız. X-Ray cihazından geçecek şekilde bu aktarma işlemini yapmanız gerekmektedir.
Check-İn
İlgili görevliler, gerekli ekranlar yardımıyla eşyalarınızı kontrol edecek ve siz de o esnada dedektör ile aranacaksınız. Üzerinizde alarmı etkin kılacak hiçbir eşya bulundurmayın yoksa güvenlik görevlileri sizleri arama hakkını kullanacaktır. Bu noktada hiçbir şekilde itiraz etmemelisiniz. Kalp pili gibi özel durumlu bazı hastalar doktor raporu sayesinde bu işlemlerini kolaylaştırabilmektedir. Güvenlikten geçince yapacağınız ilk şey check-in işlemidir. Alakalı havayolu firmasının bankosunu bulup, bu işlemi gerçekleştireceksiniz. Check-in işlemi yaptırıp, valizinizi firmaya teslim ettikten sonra, ikinci kontrolden sonra kapıların bulunduğu bölüme geçeceksiniz. Bu esnalarda uçak görevlilerine teslim edilecek eşya kapasitesini ve yanınıza alabileceğiniz eşya kapasitesini dikkate almalısınız.
Uçağa Biniş
Bu ikinci kontrol ilkine nispetle daha basit bir kontroldür. Hızlıca bu kontrolü tamamladıktan sonra kartınızda yazan kapıyı bulacak ve uçuğa binmek için bekleyeceksiniz. Seferlerde değişiklikler olabileceği için bu aşamada da üst düzey dikkatli olmalı ve beklediğiniz kapının üzerindeki yazıyı sık sık kontrol etmelisiniz. Bu bölgede bir müddet bekleyeceğinizi göz önüne almalı ve ihtiyaçlarınızı önceden karşılamalısınız. Uçuş vakti gelince, uçağınıza kapısında beklemekte olduğunuz alakalı kapı aracılığı ile bineceksiniz ve uçuşunuz gerekli bilgilendirmeler de yolculara yapıldıktan sonra başlayacak. Keyifli ve sıkıntısız, rahat uçuşlar geçirmenizi temenni ederiz. Bu yazının yazılmasında yoğun uçuş tecrübesi olan referanslar dikkate alınmıştır.

Referans : http://www.ucuyos.com