Kahramanmaraş'ın yıllardır kanayan yarası olan ve Sır barajını yaşanmaz hale getiren Aksu halen simsiyah akmaya devam ediyor. Fabrika atıkları nedeniyle yılın değişik zamanlarında farklı renklerde akan ama asla ak akmayan Aksu, Sır barajını da öldürüyor. Sır Barajındaki canlı türlerinin yaşamlarını tehdit eden bu kirlilikle ilgili bugüne kadar verilen sözlerin hiç biri tutulmadı.

Haber46'nın dikkatleri çekmek için bugüne kadar yüzlerce haber yaptığı Haber46, geçtiğimiz yıl siyasilerin de ilgisinin Aksu'ya yönelmesini sağlamıştı. Sosyal medyada pek çok kişi Aksu ile ilgili paylaşımlar yapmış, farfklı siyasi parti mensupları ve bazı Sivil Toplum Kuruluşları da seslerini çıkarmaya başlamışlardı. Ancak aradan geçen dönemde herkes yeniden sessizliğe büründü ve Aksu yine kaderine terk edildi.

Aksu konusunda Kahramanmaraş yerel basını, adında Kahramanmaraş barındıran Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de yeteri kadar ses çıkarmıyor. Yine çevre dernekleri de Aksu ve Sır Barajı konusunda tam bir suskunluk içinde bulunmayı tercih ediyorlar.

Kahramanmaraş'taki Ak parti başta olmak üzere tüm siyasi parti temsilcilerini, Sivil Toplum Kuruluşlarını, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini, Kahramanmaraş Platformunu, Çevre Derneklerini ve yerel basını Aksu için çözüm bir araya gelmeye ve çözüm üretmeye davet ediyoruz.