Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin Abdullah, Yemen'in mevcut krizden kurtulması için acil olarak siyasi ve askeri bir Arap müdahalesi istedi. Abdullah, Yemen istikrarının karşı karşıya kaldığı tehlike konusunda Arap Birliği'ni uyardı.

Suudi Haber Ajansı'nda (SPA) yer alan habere göre, Yemen Dışişleri Bakanı Abdullah bugün Arap Birliği Genel Sekreteri Nabil el-Arabi ile görüşmesinin ardında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, önümüzdeki cumartesi günü yapılması planlanan Arap Zirvesi çalışmalarına katılacak." dediği belirtildi.

Yemenli Bakan, Yemen'in kurtarılması için bütün Arap ülkelerinin acil ve hızlı bir şekilde müdahalede bulunması gerektiğini anlattı. Arap Birliği Genel Sekreteri'ne İranlı Husiler'in, Yemen'in kontrolünü ele geçirmek için Aden ve diğer kentleri düşürmek istediğini aktaran Bakan Abdullah, ülkesindeki tehlikeli tırmanışa dikkat çekti.

Arap Birliği Genel Sekreteri'nden, Yemen'in kurtarılması için askeri bir müdahale isteyip istemediği sorusuna ise Yemen Dışişleri Bakanı şöyle cevap verdi: "Evet, Arap Birliği'nden askeri ve siyasi bir müdahale istedik. Arap Dışişleri Bakanları düzeyinde yarın Yemen için özel bir toplantı yapılması konusunda karar verildi. Arap Zirvesi'nden de bir müdahale talebimiz olacak. Bu Arap askeri müdahalesinin bir an önce olması için biz Yemen'de, özellikle şu anda, zamana karşı yarışıyoruz."

Yemenli Bakan Abdullah ayrıca, "Yemen'in talepleri karşısında Arap Birliği Genel Sekreterini anlayışlı bulduk. Özellikle Yemen'deki kriz büyük ve zemin üzerinde acil bir Arap eylemi gerektirmekte." diyerek sözlerini tamamladı.