Yemen'in Aden şehrinde Çarşamba gününden bu yana devam eden çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 100'den fazla kişi ise yaralandı. Ülkenin güneyindeki şehirde çatışmaların halen devam ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, Sana’dan ayrıldıktan sonra Aden’i geçici başkent ilan etmişti. O zamandan beri Aden şehrinde Halk Komiteleri ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Aden'in doğusundaki el-Ariş ve el-Sulban bölgesinde, Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçler ile Halk Direnişi arasındaki çatışmalar bu sabah yeniden şiddetlendi. Halk Direnişi güçlerinin havaalanını ele geçirmek için ilerlediği belirtildi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının ise havaalanı çevresindeki Husi noktalarını bombaladığı bildirildi.

Çatışma cephelerinde ağır darbeler alan Salih yanlısı güçler ve Husiler, dün gece Aden yakınlarında bulunan el-Anad askeri üssüne geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi. Çarşamba gününden bu yana Aden'de yaşanan çatışmalarda 15 kişi öldü, 100'den fazla kişi ise yaralandı.

Öte yandan İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılması planlanan barış görüşmelerinin 28 Mayıs'ta yapılacağı söylenmiş; ancak toplantıya iki gün kala müzakerelerin ertelendiği açıklanmıştı. Yemen Birleşmiş Milletler temsilcisi İsmail Şeyh Ahmet ise görüşmelerin 14 Haziran'da yapılacağını duyurmuştu. Son yapılan açıklamalara göre Cenevre'de yapılması planlanan görüşmelere Husilerin de katılacağı ifade edildi.

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri ise 2 ayı aşkın bir süredir Yemen'in çeşitli şehirlerindeki askeri bölgeleri ve Husi militanlarına ait noktaları bombalıyor. Mart'tan beri Yemen genelinde yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 2000 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.