Trabzon’da düzenlenen 'Yeni Türkiye Yeni Anayasa' konulu panel öncesi salondaki bir grup üniversite öğrencisi, protesto yapacakları gerekçesiyle zorla dışarı çıkartıldı. Polis tarafından zorla dışarı çıkartılan Öğrenci Kolektifi üyesi olduğu ilerisi sürülen 6 öğrenci gözaltına alındıktan sonra polis merkezine götürüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Yeni Türkiye Yeni Anayasa' konulu panel, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez’in yönettiği panele; AKP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar ve Ankara Barosu avukatı Av. Dr. Hüseyin Aydın olarak katıldı.

Panel öncesi ise salonda ‘protesto’ krizi yaşandı. Panel için hazırlıkların yapıldığı sırada salonda bulunan ve KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi oldukları ilerisi sürülen 6 öğrenci, protesto eyleminde bulunacakları gerekçesiyle sivil polisler ve özel güvenlik tarafından zorla salon dışına çıkartılarak gözaltına alındı. Öğrenciler bu sırada YÖK ve AKP aleyhinde sloganlar attı. Öğrencilerin zorla dışarı çıkartılma anları salondakiler tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Gözaltına alınan şahısların, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.