Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un korona virüsü nedeniyle tatil olan okulların açıldığı ilk gün ilk teneffüsün 40 dakika olacağı sözü vermesi üzerine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör "O kadar uzun bir teneffüs dondurmasız olmaz. Sn. Bakanım @ziyaselcuk  , 40 dk. teneffüste çocuklarımızın mutluluğunu Maraş Dondurmamız ile tatlandırmak isteriz. 81 ilden 81 okulumuza dondurmalar bizden" şeklinde cevap vermişti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün başlattığı kampanya çok büyük ilgi gördü ve pek çok il kendi şehrinin ürünüyle destek verdi. Güngör mesajına gösterilen ilgiden o kadar memnun kaldı ki, tweetini sabitledi.

Türkiye, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün mesajını konuşurken Haber46'nın "Kahramanmaraş'ta suya zam" haberi gündeme bomba gibi düştü. Ülkenin korona virüsle mücadele ettiği bir dönemde yapılan su zammına vatandaş çok büyük tepki verdi. 20 saatten kısa bir zaman içerisinde 100 bine yakın okumaya ulaşan ve yüzlerce kişinin paylaştığı habere çok sayıda yorum yapıldı.

Haber46 okuyucularının dinmeyen tepkisi üzerine KASKİ su zammını Nisan ayı sonuna ertelediğini duyurdu. Ancak vatandaş tepkisini sürdürmeye devam etti. Tepki o kadar büyüdü ki, 81 ilden 81 okula dondurma sözüne kadar uzandı. Pek çok yorumcu Başkan Güngör'ün 81 ilden 81 okula dağıtacağı dondurmanın parasını su zammıyla çıkarmaya çalıştığını yazdı.

İşte o yorumlardan bazıları:

maraşlı

okullar açıldıgında dagıtacagı dondurma parasını maraşlıdan çıkaraçak galiba

ALi

Adam 81 Okula dondurma yedirecek parasını cebinden mi karşılasın?

Mehmet

Şimdi anlaşıldı su zammı nin nisan sonuna bırakılma nedeni dondurma nin parasını çıkaracak adam daki havaya bak sanki cebinden veriyor

Hakan

Milli eğitim bakanına Dondurma yalakalığı yapacağına memleketindeki yaşayan gariban vatandaşlarına bak suya zam nedir Cumhurbaşkanımız önlem paketleri açıklıyor sen zam yapıyorsun !!!

İbrahim Doğan 

81 il 81 okula dondurma göndereceğiz onun parasıdır

Ayşe Ateş 

Öğrencilere ikram edilecek Dondurmanın parası çıkmış

Ala Nur 

81 ile okullar açılınca dondurma yollayacakmış parasını bizden alacak ellam

mrtsrn

Parasını sen öde belediyeye yükleme