K.Maraş'ta ulaşım sorunundan muzdarip olan vatandaşlar Kahramanmaraş eski Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un projesi olan ve vatandaşa müjde olarak duyurduğu Hafif Raylı Sistemle ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunu merak ediyor.

Erkoç 2017 yılında yaptığı açıklamada "hafif raylı sistemle ilgili çalışmaların devam ettiğini" söylemiş ve "2018 yılının sonunda Kahramanmaraş’ta trafik sorunu yaşanmayacağı inancındayız” diye konuşmuştu.

Fatih Mehmet Erkoç, 2018 yılında yaptığı açıklamada ise şunları söylemişti.

"Bizim Büyük Ulaşım Master Planı ihalesini yaptık. Raylı Sistemin çalışmalarını resmi olarak da başlatmış olduk. Göreve geldiğimiz günden bu yana Uzak Doğudan firmalar başta olmak üzere pek çok firmayla görüştük. Şimdi Hafif Raylı Sistemin önce projesini yapacağız, ardından sistemin montajına geçeceğiz"

HAFİF RAYLI SİSTEM HANGİ AŞAMADA

Peki Hafif Raylı Sistem konusunda Büyükşehir Belediyesi hangi aşamaya geldi? Devlette devamlılık esas olduğuna göre, Hafif Raylı Sistem için başlayan çalışmalar devam edecek mi? Kahramanmaraş'ta tamamen bir eziyet halini alan şehir içi ulaşım sorunu nasıl çözülecek? Vatandaşlar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün hafif raylı sistem konusunda bir an önce gereken adımları atmasını istiyor.

GÜNGÖR NE DEMİŞTİ?

Şehir için toplu taşımada değişik sistemler var, hepsinin özelliği ve ölçeği var. Ulaşım master planı yaptıktan sonra bu toplu taşıma araçlarından hangisi uygunsa ona göre yapacağız. Şuan otobüs sistemi çok güzel olmuş, bundan sonraki sistemle ilgili coğrafi yapısı, nüfus durumu ve yolcu sayısını dikkate alarak hangi proje öncelikli olursa onu yapacağız.

Başjan Güngör'ün geçen 9 aylık dönemde bu konuyla ilgili nasıl bir çalışma yaptığını kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.