K.Maraş'ta iki yılı aşındır devam eden Hal Kavşağı Ekim ayı sonunda biteceği söylenmesine rağmen hala bitmedi. Başka illerde iki ayda sıfırdan köprülü kavşak yapılırken, yüzde 95'i bitmiş köprülü kavşağın geriye kalan yüzde 5'i iki ayda bitirilemedi.

Kahramanmaraş'ta iki sene önce başlayan, bir ara durdurulup eski haline döndürülen, sonra yeniden başlayan ve trafiği çekilmez hale getiren Hal kavşağı Kasım ayının ortasına gelinmesine rağmen tamamlanamadı. Yağışların başlamasıyla, çalışmaların daha verimsiz yapılacağı düşünüldüğünde kavşağın bu yıl açılmama ihtimali bile ortaya çıkıyor.

Haber46 olarak sürecin başından beri takipte olduğumuz Hal kavşağı'nın içler acısı halini sürekli gündemde tuttuk. Önerimiz; günde 3 vardiya yapılarak Hal Kavşağı bir an önce bitirilmeli ve yağışlar başlamadan açılmalıdır. Aksi takdirde vatandaş perişan olmaya devam edecek.

Haber46 Whatsapp İhbar Hattına ve sosyal medya hesaplarımıza konuyla ilgili her gün onlarca mesaj gelmektedir. Özellikle sabah erken saatlerde ve akşam iş çıkışına den gelen saatlerde vatandaş perişan olmaktadır. Alternatif yol da verilmediği için tüm araçlar bu yolu kullanmak zroundadır. 

Kahramanmaraş bu durumu hak etmiyor. Ak Parti'ye her dönem rekor oyla destek veren Kahramanmaraş'a bu yapılan şey zulümdür. Bu zulmün bir an önce sona erdirilmesi ve Hal Kavşağının bir kaç gün içinde açılması gerekmektedir. 

Vatandaşta hal bırakmayan Hâl Kavşağının bir an önce bitirilmesi ve trafiğin rahatlatılması için Milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz.