Ceyhan Ziraat Odası (CZO) delegeleri meclis ve yönetim kurulunun seçimi için sandık başına gitti. Mevcut Başkan Yavuz Tezcan'ın aday olmadığı seçimde Muhammet Bulut'un hazırladığı 21 kişilik tek liste ile seçime gidildi.
Ceyhan Ziraat Odası başkanlık seçimine tek listeyle aday olan Muhammet Bulut, odanın yeni başkanı seçildi.
Ziraat Odasının toplantı salonunda gerçekleşen seçim sabah 8’de başladı. Yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla seçim saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ile başladı.
Odanın 12 yıl başkanlığını üstlenen ve bu seçimde aday olmayan ancak Bulut’un listesinde yer alan Yavuz Tezcan, her zaman çiftçinin yanında yer aldığını belirterek, “12 yıl boyunca Ceyhanlı çiftçiye daha iyi hizmet etmek için mücadele ettik. Çiftçimize daha iyi hizmet verebilmek için Bölgenin en kapsamlı, en donanımlı, en modern Toprak Tahlil Laboratuvarı’nı kurduk. Üreticimizi bilgilendirmek için çeşitli seminerler düzenledik, sorunlarımızı duyurabilmek için birçok kez mitingler düzenledik ve medya yoluyla yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştık. Makamlar gelip geçicidir önemli olan o makamdayken hizmet edebilmek. Bayrağı Muhammet Bulut arkadaşımıza bırakıyorum ama yine birlikte Ceyhan için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Yavuz Tezcan ile birlikte iki dönemdir görev yaptığını hatırlatan yeni Başkan Muhammet Bulut ise, “Odamıza ve çiftçilerimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Yavuz Tezcan arkadaşımıza minnettarım. Kendisi ile birlikte 2 dönem görev yaptık ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da beraber çiftçimize hizmet etmeye, çiftçilerimize hak ettikleri hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.
Çiftçiye daha geniş, ferah ve elverişli bir ortamda hizmet edilebilecek bir hizmet binasının yapılması için zaman geçirmeden mücadele edeceklerini söyleyen çiçeği burnunda yeni Başkan Muhammet Bulut, “Hedefimiz, çiftçimiz odaya geldiğinde fazla zaman kaybı yaşamadan işini daha seri bir şekilde halletmesi için yardımcı olmak. Hem oda çalışanlarımız için hem de üyelerimiz için daha geniş, elverişli ve tam donanımlı bir hizmet binasını en kısa zamanda üyelerimizin hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Ziraat Odası çiftçilerin evidir. Bizim görevimiz 18 Bin çiftçisi olan bu evde birlik ve beraberliği sağlayıp daha huzurlu bir ortam sağlamaktır. İnşallah en kısa zamanda yeni bir hizmet binamızda çiftçilerimize hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.
110 delegeye sahip olan Ceyhan Ziraat Odası’nda 95 delege oy kullandı. 1 oyun geçersiz olduğu seçimde 94 delegenin oyunu alan Muhammet Bulut, Ceyhan Ziraat Odası’nın yeni başkanı seçildi.