Kireçlenmenin yaşlılıkla doğrudan ilişkilendirilmemesini vurgulayan Prof. Dr. Fatma Nurten Eskiyurt, eklem problemlerinin vücudun yaşlanmasından önce başladığını belirtti. Kireçlenme ilaçlarının etkileşimleri ve yan etkileri hakkında bilgi veren Eskiyurt, bitkisel tedavilere olan ilginin arttığını dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta Deprem Sonrası Deri Hastalıkları Artış Gösterdi! Kahramanmaraş'ta Deprem Sonrası Deri Hastalıkları Artış Gösterdi!

Yumurta kabuğu zarının eklem aşınmalarındaki tedavi edici etkisinin tesadüfen keşfedildiğini söyleyen Eskiyurt, Almanya'da 2014 yılında tamamlanan bir çalışmanın yumurta kabuğu zarının kireçlenmeyi tedavi ettiğini ve ağrıyı azalttığını ortaya koyduğunu ifade etti.

Yumurta kabuğu zarındaki moleküllerin sadece ağrıyı gidermekle kalmadığını, aynı zamanda tedavi edici özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Eskiyurt, hastalığın başlangıç aşamasında yaşam tarzı değişikliklerinin ve doğru beslenmenin önemini vurguladı.

Yumurta kabuğunun sadece kireçlenme tedavisinde değil, aynı zamanda bahçe ve tarımda, gübre olarak, ev temizliğinde, yüz bakımında ve hayvan beslenmesinde de kullanılabileceğini belirtmek önemlidir. Doğal ve etkili bir çözüm olan yumurta kabuğu, çöpe gitmeyecek, pek çok alanda kullanılacak!