Ziraat Odaları İl Koordinasyon kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın TBMM’de Şeker Fabrikası ile ilgili yaptığı konuşma için teşekkür etti.
Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş, "Mustafa Elitaş vekilimizin TBMM Genel Kurulu’nda Kayseri Şeker’den övgü ile bahsetmesi, çiftçinin malı olan Kayseri Şeker’in nereden nereye geldiğini tüm Türkiye’nin huzurunda söylemesi bizi bir Kayserili ve oda başkanı olarak gururlandırdı. Burada bu fabrikayı iyi yönetemeyenler ve çiftçinin malını çarçur edenler devletimiz tarafından görevden alındı. Onlar adalet karşısında hesaplarını vermeye devam ediyorlar. Bundan bir şüphemiz yok. Bu fabrikanın yıllardan beri kötü bir yönetim ile yönetildiğini tüm kamuoyu biliyordu. Bu fabrikaya o dönemde kayyım olarak atanan Hüseyin Akay ve ekibi her türlü zorluklara rağmen bu fabrikanın 650 milyon borcunu ödeyerek Kayseri Şeker in borçsuz bir fabrika olması için canla başla çalıştı. Yapılan Pancar Kooperatifi Seçimi’nde çiftçisinden aldığı yetki ve destek ile her türlü iftira ve karalama kampanyalarına rağmen bugün şeker fabrikası ve yönetimi dimdik ayaktadır. Bu çiftçi ve yönetime başta AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Mustafa Elitaş Bey nezrinde tüm destek olan siyasilerimize ve mülki amir ile bürokratlarımıza özellikle de 80 bin çiftçimize teşekkürü bir borç biliriz" ifadelerini kullandı.
"Akay ateşten gömlek giyerek geldi"
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Hüseyin Akay’ın ateşten gömlek giyerek geldiği zor görevde her türlü iftira kampanyalarına rağmen yönetimi ile birlikte çiftçinin hizmetkarı olmaya devam edeceklerini belirten Güneş, "Başkanımız Hüseyin Akay ve ekibi buraya gelirken ateşten gömlek giyerek geldi. Çiftçi bize bir görev verdi ve biz bu çiftçinin görevini kötüye kullanmadık, kullanmayız ve bundan sonrada kullanmayacağız" şeklinde konuştu.
Çiftçilerin avans ve nakliyesini gününde aldığını da dile getiren Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş, "Çiftçimiz memnun ve ürettiği pancarın parasını gününde alıyor. Avansını ve nakliyesini de gününde alıyor. Pancar parasını da teslimatın ardından 20 gün içerisinde pancar parasının da tamamını ödüyoruz. Türk çiftçisi ve Kayseri Şeker yönetimi son nefesine kadar devletine ve vatanına bağlı kalmaya devam edecektir" dedi.