Kim milyoner Olmak isterde sorulan bir soru şaşkınlık yarattı. Soru şu şekildeydi. Hangi ülkede bir adam 2000'de silahlı soygun suçundan 13 yıl hapis cezası almış ve 2013'e kadar kimse gelip onu tutuklamamıştır?

Missouri'nin 13 yıl hapse atmayı unuttuğu adam yeni, farklı suçlamalardan aklandı

Hapishaneye gönderilmesi gereken Missouri'li Cornealious “Mike” Anderson'ı, devletin farkına varmadan ve sonuçta onu hapse atmadan önce 13 yıl boyunca özgür kaldığını hatırlıyor musunuz ? Eh, bu sefer haberlere geri döndü çünkü farklı ve alakasız bir suçtan aklandı.

Öncelikle hatırlamayanlar için Anderson'ın hikayesini anlatalım: 2000 yılında silahlı soygundan hüküm giydi ve 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ama sonra, garip bir karışıklık nedeniyle, Missouri onu gerçekten hapse atmayı unuttu, 13 yıl sonra, eyalet ıslah departmanı onu serbest bırakmaya hazırlanırken ve aslında orada olmadığını fark edene kadar.

Anderson, 2013'te tutuklandı ve bir yargıç geçen Mayıs'ta serbest bırakılmadan ve yattığı süreyi hesaba katmadan önce yaklaşık bir yıl parmaklıklar ardında geçirdi .

Ancak altı ay sonra, Anderson tutuklandı ve bir çanta kapmak için ikinci derece soygunla suçlandı . Anderson'ın önceki hikayesine dikkat çeken Riverfront Times'tan Jessica Lussenhop , masum olduğunu ve arabasını geri almak için yürümeden önce bir doğum günü partisinde olduğunu söyledi (önce St. Louis alt-haftalık sayfalarında , sonra üzerinde “Bu Amerikan Yaşam” ).

Bu hafta, Anderson - yine - özgür bir adam ilan edildi. Hırsızlık suçlaması, soruşturmanın "mağdur ve tanığın şüpheliyi teşhis etme prosedürleriyle ilgili soruları ortaya çıkarması" nedeniyle St. Louis bölge savcısı tarafından düşürüldü.

Jennifer M. Joyce, St. Louis devre avukatı, Perşembe günü yaptığı açıklamada. "Bay Anderson'la ilgili yerel ve ulusal düzeyde yoğun ilgiden dolayı, kendisine yönelik son suçlamalardan adını temizlemek için bu bilgiyi derhal medyaya vermek istedik."

Joyce'un ofisi yaptığı açıklamada, "bu davada iç politika ve prosedürleri gözden geçirmek için polisle birlikte çalıştığını" söyledi, ancak bunun ne anlama geldiği konusunda ayrıntı vermedi.

Bu arada, Anderson bir yıldan kısa bir süre içinde ikinci kez özgür. Yine.

Lussenhop'a "Heyecanlıyım ama yine de kızgınım" dedi . "Bu çok utanç verici."

A- Hindistan

B- ABD

C- Rusya

D- Meksika

Doğru cevap ise B Şıkkı ABD.