Cumhurbaşkanlığı kabinesi yarın önemli başlıklarla toplanıyor. Kritik toplantıya ilişkin CNN Türk'ten çarpıcı bir haber geldi. Ramazan Bayramı tatili 9 güne mi çıkarılıyor? Sosyal medya günlerdir resmi yazışmalarda sistemin 5 ve 6 Mayıs tarihlerini de tatil olarak gösterdiği iddiasını konuşuyordu. 

1 Mayıs arife iken, 2-3 ve 4 Mayıs tarihleri de Ramazan Bayramı. Kamuda çalışanlar başta olmak üzere tüm çalışanlar ve işverenler 5 ve 6 Mayıs tarihlerinin de tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Turizmciler ise tatilin 9 güne çıkarılarak Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yabancı turist sayısındaki düşüşün yerli turistle kapatılmasını bekliyor. 

Bayram Tatili 9 gün olacak mı?
Cumhurbaşkanı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Gündeminde bayram tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı ve iç-dış politikaya dair önemli konuların değerlendirmesi yapılacak. Ramazan bayramı tatili 3 gün sürecek ancak perşembe ve cuma günleri de eklenerek 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağına ilişkin karar toplantının ardından açıklanacak.

Ukrayna savaşı ve müzakereler...
İstanbul sürecinin Putin-Zelenskiy zirvesine taşınması için yürütülen diplomatik çabalar değerlendirilecek. Ukrayna'daki Türk ticaret gemilerinin durumu ve bölgeye yönelik insani yardımlar gözden geçirilecek.

İsrail'in Mescid-i Aksa saldırıları
Bir diğer dış politika gündemi İsrail'in Filistin topraklarına yönelik müdahaleleri olacak. Saldırıların son bulması adına Erdoğan'ın bölge liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile yürüttüğü diplomatik temaslar görüşülecek.

Terörle mücadelede son durum
Kabine toplantısında, hem yurt içinde hem de Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Pençe-Kilit operasyonundaki son durum ile ilgili kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Ekonomik gelişmeler değerlendirilecek
Öne çıkacak başlıklardan biri de ekonomi olacak. Fiyat artışlarının önlenmesi ve enflasyonla mücadele konularında atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

Vaka sayılarındaki düşüş sonrası maske yasağı
Koronavirüs vaka sayıları ve vefat sayılarındaki düşüş de kabinede değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ertelenen Bilim Kurulu'nu Kabine öncesi toplayabileceği belirtiliyor. Bu durumda okular başta olmak üzere kapalı alanlar ve seyahatlerdeki maske yasağının kaldırılabileceği ifade ediliyor.