Kahramanmaraş simsırma işlemesi, bakır işlemeleri, altın, yemeni, tarhanası, biberi, dondurması ve yöresel ürünleri ile Yeni Kapıda İstanbullularla buluşacak. Kahramanmaraş’ın gastronomisi, yöresel ürünleri ve turizm değerlerini İstanbul Yeni Kapıda ziyarete açacak tanıtım günleriyle ilgili konuşan MARAŞFED Yönetim Kurulu Üyesi organizasyon koordinatörü Ahmet Ardıç; “Kahramanmaraş’ımızı İstanbul’da dolu dolu tanıtacağız. 23-26 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da Kahramanmaraş rüzgarı esecek ve bu tarihlere Kahramanmaraş olarak damga vuracağız.

WhatsApp Image 2022-06-10 at 15.14.52 (1)

TÜM İLÇELERİMİZLE BİRLİKTE İSTANBUL’DAYIZ

Tüm ilçe belediye başkanlarımız stant açarak ilçelerindeki doğa, tarih ve turizm değerlerini tanıtacak, ayrıca ilçelerine has yöresel ürünleri de burada sergileyecek. Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurmasında alanın her köşesinde yer alacağı tanıtım günlerinde Kahramanmaraş’ın yöresel ürünlerini sergileyen esnafları da yer alacak.

HER GECE BİR BİRİNDEN ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK

Tanıtımın sürdüğü 4 gün boyunca her gece bir birinden ünlü yorumcular sesleriyle organizasyona katılacak misafirlerimize müzik ziyafeti çekecekler. 23 Haziran Perşembe günü yöresel halk oyunları ekibi, Hilmi Şahballı ve Şevket Gürlek sahneyi paylaşarak Kahramanmaraş esintilerinden kesitler sunacak. Tanıtım günlerimizin ikinci günü olan 24 Haziran Cuma günü ise İbrahim Sadri İle şiir dinletileri yapılırken, gecesinde Zara eşsiz sesleriyle misafirlerimizi büyüleyecek. Cumartesi günü Trabzon Kardeşlik Gecesi olacak, Üç Hisar Grubu ve Zeynep Başkan Konser verecek. Tanıtım Günlerimizin son günü olan Pazar gününü ise gençlerin sevdiği Ceza konseriyle taçlandıracağız” dedi.

EN AZ 2 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Kahramanmaraş tanıtım günlerine en az 2 milyon ziyaretçinin katılmamasını beklediklerini dile getiren Ardıç, Kahramanmaraş’tan gelen âşıkların, ozanların çadırlarda gün boyu etkinlikler yapacağını, tonlarca bedava dondurma dağıtılacağını, yöresel ürünlerden hediye olarak verileceğini dile getirerek; “Kahramanmaraş’tan tanıtım günlerine katılmayı isteyen firmalarımız bizimle irtibata geçebilir. Ayrıca İstanbul’daki Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz yanlarına alacakları misafirlerle kültürümüzü tanıtmaya gelebilirler” dedi.