Cem Garipoğlu'nun Otopsi Raporunu Trafik Polisi Mi Hazırladı? İddialar Gündemi Sarsıyor! Cem Garipoğlu'nun Otopsi Raporunu Trafik Polisi Mi Hazırladı? İddialar Gündemi Sarsıyor!

Gaziantep’in Nizip ilçesinde yer alan Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Furkan Apartmanı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yıkıldı. Apartmanın enkazı altında kalan 51 kişi hayatını kaybederken, binanın yıkılmasında ihmali bulunduğu belirlenen bina fenni mesulü Yılmaz Şahin Yurtyapan ile binada kolon kestikleri iddia edilen Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay tutuklandı.

Mahkeme, 4 tutuklu sanık ile apartmanın müteahhitleri Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S. hakkında bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Davanın son duruşmasında, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Eyüp Öğüt, Faik Öğüt ve Nejdet Alpay’ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, tahliyelerde, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden gelen bilirkişi raporunun lehlerine olması, kurumsal firmalardan elde edilen belgeler ve tanık anlatımları gibi faktörleri dikkate aldı.

Ancak, firari müteahhit Abdullah Devrim S. ile kardeşi Hasan Hüseyin S. hakkında kırmızı bültenli yakalama emrinin devamına karar verildi. Mahkeme, duruşmayı 31 Mayıs tarihine erteledi.