Türkiye’nin gündemi İsmailağa cemaatinin kollarından Hiranur Vakfı… 6 yaşında evlendirildiğini iddia eden H.K.G.’nin, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu fotoğrafların hikayesini de şüpheli olarak ifadesi alınan annesi Fatıma Gümüşel anlattı.

Tarih: 2 Ağustos 2022.
İfade veren: Fatıma Gümüşel.
İfadenin alındığı yer: Cumhuriyet Savcısı odası.

Anne Fatıma Gümüşel, kızının emniyete verdiği ifadeleri okuyunca şaşırdığını söylüyor ve H.K.G.’nin evlendirildiği eşiyle ilgili şu çarpıcı bilgiyi veriyor:

“YAŞ FARKINI SORUN ETMEDİK”

“… Kadir İstekli benim eşimin talebelerindendir. Benim kızım 16 yaşındayken Kadir İstekli annesiyle beraber H.K.G.’yi istemeye geldiler. Hatırladığım kadarıyla Kadir İstekli’yle kızımın arasında 18-19 yıl yaş farkı vardı. Kızım bu yaş farkını hiç sorun etmedi. Ben ve eşim de bu yaş farkını sorun etmedik. Çünkü Kadir İstekli genç görünüyordu.”

Öğrendiğimiz: Kadir İstekli, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in talebesi.

Öğrendiğimiz: Kadir İstekli’nin genç görünmesi ve yaş farkını sorun etmeyen aile.

foto3-6

Annenin ifadesindeki çarpıcı bölüme gelelim. Dava dosyasına sunulan gelinlik ve diğer fotoğraflarla ilgili anne çarpıcı bir bilgi veriyor:

“… Bana göstermiş olduğunuz başında turkuaz örtü olan kızım H.K.’dir. Arkasındaki kişi ise Kadir İstekli’dir. Bu fotoğraf Sapanca’daki evde çekilmiştir. Kızım burada 7-8 yaşlarındadır. Yine beyaz gömlekli arkası dönük oturan kişi Kadir İstekli’dir.
“… Yine başında örtü Kadir İstekli’nin sarılmış halinde bulunduğu kahverengi çekyat üzerinde oturan fotoğraftaki H.K.’dir.”

foto2 (1)-1

Öğrendiğimiz: Fotoğrafların doğru olduğunu anne kabul ediyor. 7-8 yaşında olduğu kızına sarılanın evlendirildiği iddia edilen Kadir İstekli olduğunu söylüyor.

SORU ŞU: Yusuf Ziya Gümüşel’in talebesi Kadir İstekli, Gümüşel’in kızıyla sarılmış bir halde ve aile neden tepki göstermedi?

Anne Fatıma Yüksel’den öğreniyoruz ki Kadir İstekli devamlı evlerinde:
“… Kızım H.K. ve diğer çocuklarımın hepsi Kadir İstekli’den Kuran dersleri alıyorlardı. H.K. 7-8 yaşlarından itibaren 10 yaşına kadar Kadir İstekli’den ders aldı. 10 yaşından sonra H.K.’yı Sakarya’nın Arifiye İlçesi’ndeki başka bir medreseye gönderdik. Yaklaşık 3 sene Arifiye’de kaldı. Kızım artık büyüdüğü için Kadir İstekli’den ders almasına müsaade etmedik. Kızımın anlattıklarının hepsi yalandır.”