Kahramanmaraş'ta Depremzedelerin Yeni Evlerine Çiçekli Ziyaret! Kahramanmaraş'ta Depremzedelerin Yeni Evlerine Çiçekli Ziyaret!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hasar gören Abdülhamit Han Camii, tamirat ve tadilat işlemlerinin tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Ramazan ayında bahçesine kurulan iftar çadırlarıyla vatandaşları ağırlamaya hazırlanıyor.

Photo1710069209 (2)

1993 yılında Kahramanmaraşlı hayırseverler tarafından başlatılan inşası 2010 yılında tamamlanan Abdülhamit Han Camii, Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamit Han'a ithaf edilmiştir. Kentin hakim bir tepesinde yer alan cami, açık ve kapalı alanlarında toplam 20 bin kişinin ibadet edebileceği Türkiye'nin en büyük 4. Camisi olarak bilinmektedir.

Photo1710069209

Abdülhamit Han Camii müezzin kayyımı Ali Sarıkaya, Ramazan ayı boyunca camide gerçekleştirilecek etkinlikleri şu şekilde açıkladı: "Sabah namazından sonra mukabele programımız başlayıp namaza kadar devam edecek. Namazla birlikte sona erecek ve akabinde bayanlarımız burada mukabele okumaya devam edeceklerdir. Öğlen namazından önce saat 12.00'de tekrar erkeklere mukabele başlayacak ve namaz saatine kadar devam edecek. İftar çadırımızda herkesi davet ediyoruz; Kur'an-ı Kerim tilavetleri, ilahiler ve ezgilerin yanı sıra kandil gecelerinde zikir, fikir ve tesbih namazlarıyla birlikte Sakal-ı Şerif ziyaretlerimiz olacak. Tüm cemaatimizi bu coşkulu ibadet cümbüşünde buluşmaya davet ediyoruz."