Akdeniz'in keşfedilmeyi bekleyen turizm beldesi ve Adana’nın ilk mavi bayraklı plajı Yumurtalık’ı tanıtmak amacıyla Adana Optimum’da açılan stanta yoğun ilgi gördü.

Adana'nın en güzel sahillerinden birisine sahip olan Yumurtalık, 'Akdeniz'in Keşfedilmeyi Bekleyen İncisi' sloganıyla tanıtılmaya devam ediyor. AVM'nin zemin katına kurulan tanıtım standının açılışına Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filiç, Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi yönetimi katıldı.

Adana'nın ilk 'mavi bayraklı' plajının yeterli ilgiliyi görmediğini söyleyen Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut, "Yumurtalık Adana'nın turizm anlamında en önemli ilçesi ancak uzun yıllardır bu değeri göremedi. Biz Yumurtalık'ın hak ettiği değeri alması için birçok çalışma başlattık. Bugün de bunun için buradayız. Geniş halk kitlelerine ulaşıp Yumurtalık'ı önce yöremizin insanlarına, daha sonra tüm Türkiye'ye ve hatta dünyaya tanıtmak istiyoruz. Mavi bayraklı plajımıza sahip çıkalım." dedi.

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ise “Mavi bayrak ödülünü almak kolay değil, 15 gün ara ile sezon süresince yapılan deniz suyu analizleri, plajı kullananların güvenliğini sağlayan cankurtaran bulundurulması, su sporları ile yüzme alanının ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engelliler için olanakları içeren kriterleri ile Yumurtalık Merkez Halk Plajı mavi bayrağa kavuştu. Bu büyük bir başarı ve Yumurtalık bunu hak ediyor. Umarım yaptığımız çalışmalar ile Yumurtalık'ı hak ettiği yere getireceğiz." diye konuştu.